DJ Gloria, 71, är Sveriges – ja, kanske världens – äldsta kvinnliga DJ. Foto: Jonas ErikssonDJ Gloria, 71, är Sveriges – ja, kanske världens – äldsta kvinnliga DJ. Foto: Jonas Eriksson
DJ Gloria, 71, är Sveriges – ja, kanske världens – äldsta kvinnliga DJ. Foto: Jonas Eriksson
På torsdag spinner hon skivor på Trädgår'n. Alla över 50 år kan gå dit och svänga sina lurviga.På torsdag spinner hon skivor på Trädgår'n. Alla över 50 år kan gå dit och svänga sina lurviga.
På torsdag spinner hon skivor på Trädgår'n. Alla över 50 år kan gå dit och svänga sina lurviga.

DJ Gloria är Sveriges
äldsta kvinnliga DJ

Publicerad

Nu kommer succéklubben för alla danssugna 50-plussare till Göteborg.

Sveriges, kanske världens, äldsta kvinnliga diskjockey DJ Gloria, 71, står för skivspinnandet.

– Hon har enorm känsla för vad publiken vill ha, säger Anna Törnqvist, som tillsammans med DJ Gloria ligger bakom eventet.

Efter några års dundersuccé i huvudstaden så intar nu Glorias 50+ Disco Trädgår'n i Göteborg. Ungdomar göra sig icke besvär – för det här är, som namnet antyder, ett disco för människor fyllda 50.

– Detta är en underbar nisch. Det här är ju människor som fortfarande är i en högst aktiv ålder och som längtar efter saker att göra. Vi tyckte att det saknades event för den här åldersgruppen utan att det blev töntigt, säger Anna Törnqvist.

Kanske världens äldsta

Och DJ Gloria själv går inte av för hackor. Bakom artistnamnet döljer sig Madelein Månsson som med sina 71 år är Sveriges, kanske världens, äldsta kvinnliga DJ. Sedan

– Hon vet ju mycket väl vad som intresserar hennes publik. Hon kör musik från 50-, 60- och 70-talet ända fram till i dag. Hon kör till och med sådant som ligger på hitlistorna just nu. Hon har enorm känsla, säger Anna Törnqvist.

Det blir även ett par kortare avbrott för både styrdans och tryckare.

Välbevarad? Räkna med att få legga

– Det är vanligt att gästerna äter och tar det lugnt till att börja med. Sedan när själva discot drar i gång så är det bara dans som gäller. Det brukar vara ett otroligt drag.

Om man är allt för välbevarad så får man räkna med att bli leggad i dörren – ingen under 50 släpps in.

– Det kan ju inte springa omkring 40-åringen där inne, det skulle gå emot hela konceptet. Vi kör stenhårt på det.

Och den som vill reservera bort bör passa på:

– Jag tror att det börjar bli ganska fullbokat vad gäller borden, säger Anna Törnqvist.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag