NY SKIVA I VÅR. In Flames-medlemmarna Peter Iwers och Daniel Svensson är med och anordnar "Gothenburg sound" samtidigt som de spelar in den nya skivan i Berlin. Foto: Per Wissing
NY SKIVA I VÅR. In Flames-medlemmarna Peter Iwers och Daniel Svensson är med och anordnar "Gothenburg sound" samtidigt som de spelar in den nya skivan i Berlin. Foto: Per Wissing

De brinner för det nya Göteborgssoundet

Publicerad

GÖTEBORG. För andra året i rad anordnar Sveriges största hårdrocksband In Flames minifestivalen "Gothenburg Sound" på Trädgårn.

Men fansens dröm om att bandet själva ska spela blir ouppfylld - i alla fall i år. Men framtiden är oviss.

- Kanske, det vet man aldrig, säger trummisen Daniel Svensson pillemariskt.

GT träffar de två In Flames-medlemmarna Peter Iwers och Daniel Svensson på "2112" på Magasinsgatan - krogen som Peter Iwers och gitarristen Björn Gelotte bestämde sig för att öppna när de fick lite tid över mellan turnéerna.

Spelar in i Berlin

Just nu pendlar de mellan familjelivet i Göteborg och inspelningen av det nya albumet i "Hansastudion" i Berlin. Där har ett flertal stora namn huserat - Iggy Pop, David Bowie, U2 och Depeche Mode för att bara nämna några.

- Det är jävligt häftigt att vara på så klassisk mark. Man tänker ju det, här har David Bowie suttit och bajsat liksom, säger Peter Iwers.

- Historia sitter i väggarna, det är riktigt coolt att få vara en del av det, säger Daniel Svensson.

"Inga vilda partyn"

Albumet väntas komma ut i slutet av nästa vår och efter det följer en världsomspännande turné.

Men turnélivet är inte som förr - det var andra bullar på 90-talet. I takt med familjelivet och tyngre baksmällor har In Flames tonat ner festandet.

- Det är jävligt mycket lugnare nu, vi tittar på film och kanske smuttar på en öl, berättar Peter Iwers.

- Det är ju roligare att läsa om vilda drogpartyn med brudar och grejer, men vi är inte sådana. Det har vi aldrig varit, fortsätter han.

Inga sönderslagna hotellrum då?

- Nej, eller det har väl hänt. Men det blir så jävla dyrt, det är onödigt, säger han och skrattar.

"Jätteuppfriskande"

I januari är det dags för "Gothenburg Sound" som In Flames är med och anordnar för andra gången. Men bandet kommer inte att själva stå på scen. Både Peter Iwers och Daniel Svensson svarar "kanske" på frågan om de någonsin själva kommer att uppträda. De har sina tveksamheter.

- Inte för att slå på min egen trumma, men jag tror att det skulle ta bort fokus från de andra banden, säger Peter Iwers.

- För oss är det en rolig grej att hänga med folk i branschen och dricka bärs. Det blir gött häng, säger Daniel Svensson.

Akterna som är bokade är en blandning av äldre återförenade band och nya fräscha tillskott.

- Vi vill visa världen och Sverige att Gothenburg sound är mycket mer än melodisk death metal. Vi vill förmedla att det finns ett nytt Göteborgssound i dag som är väldigt blandat, det är jätteuppfriskande, säger Peter Iwers.

Linnéa Borgert
Linnéa Borgert

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag