Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dansaren ersätter Linda Fyrebo i Morrongänget

En glad Annika Sjöö som nu är en del av Morrongänget på Mix Megapol.
Foto: Bauer Media
Annika Sjöö vann Let's Dance tillsammans med Magnus Samuelsson 2009.
Foto: OLLE SPORRONG

I december valde Linda Fyrebo att sluta som radiopratare för ”Morrongänget” efter 20 år. 

Sedan dess har programmet varit på jakt efter en ersättare – och nu är det bestämt att det blir Annika Sjöö.

– Jag har faktiskt haft den här drömmen i många år, att jag velat bli en del av Morrongänget och nu blev det verkligt, säger Annika Sjöö.

Det var i december som Linda Fyrebo valde att sluta som radiopratare för ”Morrongänget” på Mix Megapol efter 20 år. Hon ville ta sig an nya utmaningar och jobbar nu i stället för ”Rockklassiker”. 

Sedan dess har arbetet pågått för att hitta någon som kan ersätta hennes plats i studion. Nu är det bestämt att Ingemar Allén och Peter Sandholt får sällskap av den levnadsglada göteborgaren Annika Sjöö. 

– Alltså det känns helt fantastiskt och fortfarande lite overkligt ändå. Jag har faktiskt haft den här drömmen i många år, att jag velat bli en del av gänget och nu blev det verkligt. Så jag är verkligen jätteglad, säger Annika Sjöö. 

”Hon passade perfekt in i gänget”

När hon fick reda på att Linda Fyrebo skulle sluta skickade hon i väg ett mejl där hon skrev att hon var intresserad. 

– Jag har varit där som gäst tidigare och har alltid tyckt att det är sån himla skön stämning där, säger Annika Sjöö.

Den 4 februari kallades hon för en audition och provsändning – och redan dagen efter fick hon jobbet. 

– Vi bjöd upp Annika till studion för att göra några tester, och allt bara funkade. Hon passade perfekt in i gänget, vi ser väldigt mycket fram emot att hänga med Annika varje morgon, berättar programmets ankare Ingemar Allén i ett pressmeddelande. 

Let's Dance-profil

Annika Sjöö är sedan tidigare entreprenör, träningsprofil, författare, programledare och professionell dansare. 

Många kanske känner igen henne från tv-programmet Let's Dance där hon dansat till sig en finalplats tre år i rad, varav den sista innebar en vinst tillsammans med världens starkaste man Magnus Samuelsson.

Framöver kommer radion att vara hennes huvudsyssla men vid sidan av driver hon fortfarande sitt träningsföretag och sysslar med träning i olika former. 

Den 1 mars var den allra första riktiga arbetsdagen i studion och Annika Sjöö tycker hittills att allt har funkat hur bra som helst. 

– Det har känts väldigt bra de här två första dagarna. Snacket har rullat på bra och kemin mellan oss är också väldigt bra. Sen är det så klart annorlunda att gå upp så tidigt på morgonen men det får man bara vänja sig vid, säger hon och skrattar.