Danny Saucedo om nya showen: ”Bombastisk”

Danny Saucedo på den scen där hans nya show kommer att spelas.
Foto: Tommy Holl

Danny Saucedo, 33, är aktuell med en en ny show, som har premiär i Göteborg den 31 oktober.

Saucedo beskriver spektaklet som ”extra allt” och fansen kommer att bjudas på en rykande het skur av hans hits.

Allt från en spektakulär scen, med avancerat ljus och med modevisningsinspirerad show.

– Att få spänna musklerna och göra en sån här osvensk show för Sverige känns fantastiskt, säger han.

Danny Saucedos förra show ”Nu” blev en succé, som 120 000 personer gick för att se.

I den showen berättade Danny mycket om sitt privatliv och talade direkt till publiken.

När han nu drar i gång sin nya show ”The Run(a)way show” kommer kommunikationen framför allt att ske genom hans musik och genom egenregisserad film i bakgrunden, berättar han.

– Man behöver inte ha sett den förra för att se den här, men den här är lite som en motreaktion mot den. I den var jag väldigt utlämnade och kommunikativ, jag pratade totalt 30 minuter under två timmar, den här gången har jag regisserat filmer och det blir en kommunikation på ett annat sätt. Det är ett virrvarr av kreativitet, säger Danny.

”Generöst och bombastiskt”

Den nya showen har premiär på The Theatre i Göteborg torsdagen den 31 oktober, och är det mest ambitiösa projekt som Saucedo gjort hittills.

– Jag hade en vision om att ett giftermål mellan fashion, som andas franska modehus blandat med min musik. Det är över hundra olika kostymer, flera dansare och en spektakulär ljusshow med den senaste scentekniken, säger Danny och fortsätter:

– När man ser scenen, skärmarna och ljuset när produktionen väl är i gång så förstår man att det är mycket folk inblandade i det här. Det är stort, generöst och bombastiskt och vi är alla väldigt stolta.

Publiken kommer att bjudas på musik från hela Dannys karriär och han har genom åren byggt upp en gedigen katalog av hits.

– Jag är underhållare och vill underhålla en publik på ett sätt så de aldrig blivit underhållna förr. Inte det lilla extra utan det stora extra, säger Danny.

– Att få spänna musklerna och göra en sån här osvensk show för Sverige känns fantastiskt, säger han.

Vill spela på Ullevi

Han har också siktet inställt på ännu större arenor, menar han.

– Jag har redan börjat planera framåt. Jag är i Göteborg och blickar ut från Gothia Towers varje dag. Jag tänker att om sex sju år så ska jag fan göra en Håkan och spela på Ullevi. Jag sticker ut hakan och säger det, att jag tänker fylla Ullevi. Jag vill få väldigt många människor att känna väldigt mycket.

”The Run(a)way show” kommer pågå på The Theatre i Göteborg mellan den 31 oktober och den 21 december.

2020 drar Danny vidare till Helsingborg, Örnsköldsvik, Skellefteå, Kristianstad, Västerås, Karlstad, Gävle, Jönköping, Karlskrona, Halmstad, Örebro, Uppsala, Linköping och Malmö.