Claes Malmberg blir tyngdlös i Gunnebo

Foto: Per Wissing

En hel del sång, en hel del dans och ett rejält antal karaktärer – repetitionerna inför årets sommarteater i Gunnebo pågår för fullt.

Claes Malmberg, som står i fronten av föreställningen "Från parken till Vegas", lovar mycket inför premiären.

– Denna enorma kroppshydda blir plötsligt tyngdlös, säger han till GT.

Den andra juli inleds teatersommaren på Gunnebo slott i Mölndal. Scenen har flyttats en bit och om regnet behagar att strila ner så finns numera ett tak till skydd.

Den nya förbättrade scenen var ett krav från Claes Malmberg då han tidigare i år skrev på ett treårskontrakt för sommarteatrarna.

– Nu börjar det bli på riktigt, det här är en mycket bättre plats. Synd att publiken inte ser sjön, men då skulle de väl kolla mer där än på oss, säger han till GT i samband med repetitionerna.

Årets föreställning "Från parken till Vegas" är en revy med sång- och dansinslag och bredvid sig har Claes Malmberg bland annat Lennie Norman, Hanna Lindblad och Ola Forssmed.

Dansar väldigt mycket

– Vi försöker att poppa till revyformen lite, men i grunden är det en revy utan röd tråd – ren och skär underhållning är det vi ska syssla med, säger Claes Malmberg.

Han berättar att han inte är någon repetitionsgalning, men att repen denna gång varit riktigt trevliga. Detta på grund av att det finns mycket möjligheter till improvisation bland alla karaktärer som kommer att uppenbara sig på scenen.

– Ni kommer bland annat att få se mig dansa väldigt mycket, vi har ju riktiga dansare med också och de brukar säga att jag är väldigt lätt på foten.

– Denna enorma kroppshydda blir plötsligt tyngdlös. Får jag bara dansa som jag vill så kan det bli hur bra som helst, säger Claes Malmberg.

Årets sommarteatrar

Från parken till Vegas – Gunnebo slott, Mölndal

Pang i bygget – Fredrikdalsteatern, Helsingborg

Lånta fjädrar! – Teaterladan i Larv, Vara

Fattiga friare – Slottet, Halmstad

Charmörer på vift – Krusenstiernska gården, Kalmar

Komedi av misstag – Romateatern, Gotland

Brännvin i kikar'n – Vallarnas friluftsteater, Falkenberg

Råttfällan – Sommarteatern, Katrineholms Arbetarteater

Sound of Music – Scalateatern, Karlstad

En riktig Cirkus – Västernorrlands sommarteater, Raglunda/Döda fallet

Perfect nonsense – Mellanfjärdens teater, Jättendal