Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Casper Janebrink: På tiden att jag fick frågan

Här är årets deltagare i Så mycket bättre 2021.
Arvingarna i finalen i Melodifestivalen i år.
Foto: OLLE SPORRONG
Casper Janebrink är klar för TV4:s publikfavorit ”Så mycket bättre”.
Foto: OLLE SPORRONG

Casper Janebrink är klar för TV4:s publikfavorit ”Så mycket bättre”.

Och det var på tiden, om man frågar dansbandsstjärnan själv.

– Vi har själva tänkt att vi borde få frågan snart. Det är ju dags att få in lite folkligt dansband i programmet. Det har varit lite underrepresenterat innan, säger han.

Dock är han besviken över att hela Arvingarna inte får vara med i programmet.

Det presenterades nyligen att dansbandet Arvingarnas frontfigur Casper Janebrink tillsammans med Agneta Sjödin kommer att programleda ”Bingolotto” i sommar. Nu står det också klart att han kommer vara en av artisterna i 2021 års upplaga av ”Så mycket bättre” i TV4.

– Det kommer vara väldigt spännande och roligt. Även lite läskigt, att själv tolka andra artister. Hur kommer det att tas emot av dem? Men vi är alla där på samma villkor, säger Casper Janebrink.

Hur ser skräckscenariot ut?

– Det värsta är väl om någon skulle säga att det inte är bra. Att de inte tyckte om det. ”Du har totalt sabbat min låt och jag fattar inte hur du har tänkt”. Men förhoppningsvis händer inte det. Man kommer lägga sin själ i de här låtarna och försöka framföra dem på ett så värdigt sätt som möjligt.

Ville ha med hela bandet i programmet

När förfrågan kom från produktionen så fanns det inledningsvis en besvikelse kring att medverkan bara gällde honom och inte också bandmedlemmarna.

– Vi är ju en grupp, det är inte bara jag som är sångare även om jag kanske haft den större rollen som det. Vårt önskemål var att få medverka ihop, men produktionen verkade inte klara av det. Men vi enades gemensamt om att det här är en bra grej att vara med i, jag får vara med och försöka representera hela Arvingarna.

Casper Janebrink ser fram emot att lära känna de andra artisterna som ska medverka. Han lyfter särskilt fram Peter Jöback och Cherrie.

– Peter Jöback har man jobbat parallellt med sedan början av 90-talet, men vi har bara träffats en gång. Där finns det nog mycket att prata om. Sen ska ju även nyare artister vara med, som Cherrie. Henne har ju jag inte lyssnat på, men däremot gör min dotter det. Det ska bli spännande att få höra om hennes karriär och resa, säger Casper Janebrink.

Se också:

Casper Janebrink berättar om de mål och drömmar som fortfarande finns kvar efter 30 år som artist.