Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Buskis som är rolig och smart

Stulen kärlek på friluftsteatern i Falkenberg. Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Stulen kärlek spelas till den 11 augusti.Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

”Stulen kärlen” är en rapp och rolig komedi. 

Och Mikael Riesebeck får visa sitt komiska geni.

Landets främsta buskisscen överraskar med att spela en smart komedi med trovärdiga karaktärer i rimlig handling. Åtminstone i första akten. 

Tjuven Bosse tar sig in i lyxvillan för att stjäla en värdefull staty. Han överraskas av en värderingsman från ett försäkringsbolag som ska granska samma staty. 

Bosse låtsas vara herrn i huset. Tills frun dyker upp. Då låtsas han vara försäkringsmannens kollega. Tills äkta mannen dyker upp... Dessutom dyker ett förvirrat pensionärspar upp – ideligen. 

Glädje, ångest och list

Första akten går runt på sex roller, nödlögner och missförstånd och en välskriven dialog. 

Andra akten brakar loss med fysisk humor, en del grövre skämt, men tempot är högre. Mikael Risebeck spelar tjuven Bosse som kämpar för att ta sig ur komplicerade situationer. Med mimik och kroppsspråk speglar Risebeck vad som rör sig i Bosses inre. 

Förtvivlan och glädje, ångest och list, förnedring och raseri. Det är en uppvisning och det är mycket roligt. 

Jojje Jönsson har den andra stora komiska rollen som mycket nyfiken värderingsman och lyfter rutinerat sina komiska scener. De nya grannarna, ett pensionärspar som väntar på flyttlasset, knackar ständigt på med frågor och synpunkter. 

Gerhardsson är publikfavorit

Veteranen Siw Carlsson gör den dominerande hustrun och går som vanligt på kraft. Stefan Gerhardsson blir publikfavorit som den nedtryckte och något långsammare maken. Han tummar eftertänksamt på sin keps och levererar repliker som blir rullande skrattpärlor. 

Krister Classon har själv moderniserat sin, men grundhistoriken är densamma. 

Tjuven Bosse är också densamme. Mikael Riesebeck spelade rollen i Göteborg 2004. Jag såg den premiären och minns att han var bra då också. 

Stulen kärlek

Var: Vallarna, Falkenberg

Vad: Svensk originalkomedi, skriven 2004 av Krister Classon och nu moderniserad av författaren för friluftsscenen Vallarna, där man spelat underhållningsteater varje sommar sedan 1996. 

Vem: Mikael Riesebeck, Jojje Jönsson, Siw Carlsson, Stefan Gerhardsson, Anna Carlsson, Miakel Ahlberg, regisserade av Per Nymark. 

Spelas: Till den 11 augusti