Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brännvin i kikaren när de tar revyn till avenyn

"Vad är det äckligaste du har varit med om" frågar en intresserad Dag-Otto, tillsammans med Jessica Heribertsson, Robin Stegmar, Stefan Gerhardsson och Siw Carlsson. Foto: Bo Håkansson
Dag-Otto är inte helt överens med Florence om hur mycket korven ska kosta. Påhejade av Stefan Gerhardsson, Robin Stegmar och Jessica Heribertsson. Foto: Bo Håkansson
"Du är också välkommen till Vallarna". Dag-Otto klappar polishäst medan Siw Carlsson, Robin Stegmar, Jessica Heribertsson och Stefan Gerhardsson tittar på. Foto: Bo Håkansson

GÖTEBORG/FALKENBERG. När inte göteborgarna kan ta sig till Vallarna får revygänget ta sig till Göteborg.

Inför sommarens premiär för "Brännvin i kikar'n" passade gänget på att invadera Avenyn.

– Det var som att allt bara stannade upp omkring oss, säger Jojje Jönsson, det vill säga brevbäraren Dag-Otto.

BRÄNNVIN I KIKAR'N

Sommarens lustspel "Brännvin i kikar'n" har premiär på Vallarnas Friluftsteater i Falkenberg den 29 juni. Bland veteranerna i ensemblen finns Siw Carlsson, Stefan Gerhardsson och framför allt Jojje Jönsson som varit med i samtliga 18 uppsättningar tidigare.

Robin Stegmar kommer tillbaka, liksom REA-komikern Anna Carlsson, medan Jessica Heribertsson och Jonas Hellman-Driessen är med för första gången.

Förutom Jojje Jönsson har manus skrivits av Lars Classon som också är regissör.

I själva verket var det just Dag-Otto som tog kommandot, med viss hjälp av en mystisk dam Florence, spelad av Siw Carlsson.

– Vi hejdade den ridande polisen och tog över korvkiosken Jonsborg bland annat, säger Jojje men tillägger att de också fick ett fantastiskt mottagande.

Och ingen förstod riktigt vad som hände när en ledbuss i linjetrafik tvärstannade plötsligt mitt i en korsning.

– Chauffören kom utspringande och propsade på att få ta en bild, medan passagerarna satt kvar i bussen, avslöjar Jojje.

Premiär 29 juni

Sedan blev det autografskrivande, fotograferingar och andra möten. Som när en sopbil stannade alldeles vid gänget.

– Vad är det äckligaste du har varit med om, frågade Dag-Otto och hoppades få svar om något halvruttet lik eller så. Men det visade sig helt enkelt vara gamla matrester, som räkskal.

Den 29 juni blir det i alla fall premiär på Vallarna i Falkenberg för "Brännvin i kikar'n" skriven av Lars Classon och Jojje Jönsson.

– Det handlar om två bröder där den ene, som är spelmissbrukare, ärvt familjens hus och den andre fått företaget. I huset finns också Florence som har ett lite obekvämt förhållande till brevbäraren Dag-Otto.

För Dag-Otto har förstås förväxlat hennes post och försnillat ett och annat värdepapper - precis som han brukar.

"Riskerar att bli tjatig"

– Det blir en slags comeback för Dag-Otto. Han får inte vara med varje år för då riskerar han att bli tjatig. Men nu var det dags, säger Jojje Jönsson.

Men när får Dag-Otto äntligen spela en huvudroll?

– Aldrig. För en huvudroll måste genomgå någon slags förändring och Dag-Otto har ett alldeles för orörligt intellekt för att överhuvudtaget ändra sig, konstaterar Jojje Jönsson.

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!