Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bond-stjärnan har kommit till Skara

Bondstjärnan Mads Mikkelsen har landat i Skara för att spela in en ny storfilm.
Mads Mikkelsen, 54, spelar in en film i Skaratrakten fram tills den 13 februari. Foto: EMPICS/IBL

Bond-stjärnan Mads Mikkelsen har kommit till Skara för att spela in en ny storfilm. 

Under tio dagar kommer det internationella filmteamet befinna sig i staden.

– Vi hoppas att vädergudarna är med oss och ger oss snö den 13 februari, säger Lizette Jonjic, filmens producent, till SkLT. 

Nu har Mads Mikkelsen tillsammans med det internationella filmteamet landat i Skara, rapporterar lokaltidningen SkLT. Här stannar de tills sista inspelningsdag den 13 februari. Filmen som spelas in heter ”Rättfärdighetens ryttare” och är regisserad av dansken Anders Thomas Jensen.

Den senaste storfilmen som spelades in i området var ”Arn”, efter Jan Guillous romanhjälte. 

Nu handlar det om en komedifilm med dramainslag.

– Jag skulle beskriva det som en förhöjd dramakomedi. Regissören Anders Thomas Jensen har gjort filmer tidigare i samma stil. Det är samma tematik och tempo. Det är mycket humor och action. Allt kommer att rymmas i filmen, säger Lizette Jonjic, producent vid Zentropa Sverige som tillsammans med Zentropa Entertainment och Film i Väst producerar filmen.

Mads Mikkelsen är en internationellt känd skådespelare med stora roller i filmer så som Bondskurken i ”Casino Royale”.Foto: NC1 / ALL OVER PRESS WENN

Filmteamet bor i Skaratrakten

Den exakta platsen, var inspelningarna äger rum, vill inte Lizette Jonjic gå in på, men hon kan konstatera att de befinner sig på landet. 

– Just nu befinner vi oss utanför Skara, på landet. Ser jag mig omkring så är det lantligt. Det är härligt att vara ute i naturen, säger Lizette Jonjic.

Hela filmteamet kommer även bo i Skaratrakten under de tio dagarna och många lokala människor kommer ses framför kameran. Det är nämligen flera Skarabor som är statister. 

Lizette Jonjic kan även berätta att det mesta av inspelningarna i Danmark har rullat på bra, förutom bristen på snö.

– Vi hoppas att vädergudarna är med oss och ger oss snö den 13 februari. Då får den gärna komma, säger Lizette Jonjic.

Rättfärdighetens ryttare

Filmen är en dramakomedi, som börjar tragiskt när Markus (Mads Mikkelsen) hustru dör i en tågolycka. Han åker hem till sin dotter Mathilde (Andrea Heick Gadeberg). 

 

Snart börjar han dock ana att det ligger mer bakom tågolyckan. Markus träffar matematikern Otto (Nikolaj Lie Kaas) och hans excentriska kollegor Lennart (Lars Brygmann) och Emmenthaler (Nicolas Bro). 

 

Otto var själv med på tåget och är övertygad om att det inte alls var någon olycka. Nu leder den ena incidenten till den andra. 

 

Filmen beskrivs som ”en fabel om gemenskap, universums tillfälligheter och meningen med livet”.

 

För manus och regi står Anders Thomas Jensen och producent är Sisse Graum Jørgensen, Sidsel Hybschmann och Lizette Jonjic.

 

Källa: SkLT