Fredrik Ganslandt, 46, från Göteborg hade en superfunktionell outfit. "Min mobil är sönder. Så här kan mina vänner hitta mig överallt". Foto: Henrik JanssonFredrik Ganslandt, 46, från Göteborg hade en superfunktionell outfit. "Min mobil är sönder. Så här kan mina vänner hitta mig överallt". Foto: Henrik Jansson
Fredrik Ganslandt, 46, från Göteborg hade en superfunktionell outfit. "Min mobil är sönder. Så här kan mina vänner hitta mig överallt". Foto: Henrik Jansson
Runda solglasögon, tops och långkjol. Systrarna Johanna, 20, och Josefine, 25, Ekman Nilsson, från Stockholm hade helrätta kläder. "Det måste vara bekvämt först och främst", slår de fast. Foto: Henrik JanssonRunda solglasögon, tops och långkjol. Systrarna Johanna, 20, och Josefine, 25, Ekman Nilsson, från Stockholm hade helrätta kläder. "Det måste vara bekvämt först och främst", slår de fast. Foto: Henrik Jansson
Runda solglasögon, tops och långkjol. Systrarna Johanna, 20, och Josefine, 25, Ekman Nilsson, från Stockholm hade helrätta kläder. "Det måste vara bekvämt först och främst", slår de fast. Foto: Henrik Jansson
Superwoman. Det var barnskötaren Maria Diaz, 22, från Göteborg. "Folk här är väldigt laid back. Man är här för att njuta av musiken, chilla och ha det kul. Klädseln är därefter". Foto: Henrik JanssonSuperwoman. Det var barnskötaren Maria Diaz, 22, från Göteborg. "Folk här är väldigt laid back. Man är här för att njuta av musiken, chilla och ha det kul. Klädseln är därefter". Foto: Henrik Jansson
Superwoman. Det var barnskötaren Maria Diaz, 22, från Göteborg. "Folk här är väldigt laid back. Man är här för att njuta av musiken, chilla och ha det kul. Klädseln är därefter". Foto: Henrik Jansson
Anthony slund, 34, konstnär, Göteborg, blandade sina favoritstilar. "Det är en blandning av mina favoritgenrer, syntpop och indiepop från 80- och 90-talet. Det är inte funktionellt, väldigt varmt. Men det blir kallare i kväll". Foto: Henrik JanssonAnthony slund, 34, konstnär, Göteborg, blandade sina favoritstilar. "Det är en blandning av mina favoritgenrer, syntpop och indiepop från 80- och 90-talet. Det är inte funktionellt, väldigt varmt. Men det blir kallare i kväll". Foto: Henrik Jansson
Anthony slund, 34, konstnär, Göteborg, blandade sina favoritstilar. "Det är en blandning av mina favoritgenrer, syntpop och indiepop från 80- och 90-talet. Det är inte funktionellt, väldigt varmt. Men det blir kallare i kväll". Foto: Henrik Jansson

Blandat mode på Way out west: kolla stilarna

Publicerad

En festival - men lika mycket en catwalk av färger, former och fantasi.

Way out west är mer än något en plats där modeälskarna flockas. GT har tagit tempen på festivalmodet 2014.

- Klädstilen här är en balansgång mellan snyggt, unikt och funktionellt, säger Anna Kubista, 26.

Brett modespektra på festivalen

Det ska vara funktionellt men snyggt. Unikt, men inte för utstickande. Populärt, utan att vara mainstream. Att klä sig på Way out west är en konst i sig - men det är många som behärskar den. Anna Urobi, 32, från Göteborg, ser klädstilen på Way out west genom kritiska ögon.

"Alla försöker"

– Alla försöker att vara unika men ser ändå likadana ut, skrattar hon.

Men det är kanske inte hela sanningen. Way out west bjuder som vanligt på en uppvisning som täcker ett brett modespektra. Festivalbesökarna älskar kläder!

– Det är en del av upplevelsen med att gå på festival. Men klädstilen här är en balansgång mellan snyggt, unikt och funktionellt, säger Anna Kubista, 26.

Tygpåsar och solbrillor

Bland de återkommande plaggen i år märks bland annat platåskorna, tygpåsarna, hattarna - och de runda solglasögonen.

– Att jag har det är faktiskt för att de var de enda jag hade just nu. Och så var det soligt. Men det är rätt tydligt att det är det som gäller här. Pilotbrillorna är ute, det märks också, säger Rebecca Fexby, 21, från Stockholm.

Bra att synas utan mobil

Allt som oftast verkar klädvalen vara väl genomtänkta - även om många besökare vill ge sken av att de bara slängt på sig första bästa plagg.

En som inte hymlar är dock Fredrik Ganslandt, 46. Hans snygga orange skjorta fyllde en viktig funktion.

– Min mobiltelefon är sönder så jag tog på mig det här så mina vänner hittar mig ändå. Jag kom precis hit, så hoppas det funkar, skrattar han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag