Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blandat mode på Way out west: kolla stilarna

Fredrik Ganslandt, 46, från Göteborg hade en superfunktionell outfit. "Min mobil är sönder. Så här kan mina vänner hitta mig överallt". Foto: Henrik Jansson
Runda solglasögon, tops och långkjol. Systrarna Johanna, 20, och Josefine, 25, Ekman Nilsson, från Stockholm hade helrätta kläder. "Det måste vara bekvämt först och främst", slår de fast. Foto: Henrik Jansson
Superwoman. Det var barnskötaren Maria Diaz, 22, från Göteborg. "Folk här är väldigt laid back. Man är här för att njuta av musiken, chilla och ha det kul. Klädseln är därefter". Foto: Henrik Jansson
Anthony slund, 34, konstnär, Göteborg, blandade sina favoritstilar. "Det är en blandning av mina favoritgenrer, syntpop och indiepop från 80- och 90-talet. Det är inte funktionellt, väldigt varmt. Men det blir kallare i kväll". Foto: Henrik Jansson

En festival - men lika mycket en catwalk av färger, former och fantasi.

Way out west är mer än något en plats där modeälskarna flockas. GT har tagit tempen på festivalmodet 2014.

- Klädstilen här är en balansgång mellan snyggt, unikt och funktionellt, säger Anna Kubista, 26.

Brett modespektra på festivalen

Det ska vara funktionellt men snyggt. Unikt, men inte för utstickande. Populärt, utan att vara mainstream. Att klä sig på Way out west är en konst i sig - men det är många som behärskar den. Anna Urobi, 32, från Göteborg, ser klädstilen på Way out west genom kritiska ögon.

"Alla försöker"

– Alla försöker att vara unika men ser ändå likadana ut, skrattar hon.

Men det är kanske inte hela sanningen. Way out west bjuder som vanligt på en uppvisning som täcker ett brett modespektra. Festivalbesökarna älskar kläder!

– Det är en del av upplevelsen med att gå på festival. Men klädstilen här är en balansgång mellan snyggt, unikt och funktionellt, säger Anna Kubista, 26.

Tygpåsar och solbrillor

Bland de återkommande plaggen i år märks bland annat platåskorna, tygpåsarna, hattarna - och de runda solglasögonen.

– Att jag har det är faktiskt för att de var de enda jag hade just nu. Och så var det soligt. Men det är rätt tydligt att det är det som gäller här. Pilotbrillorna är ute, det märks också, säger Rebecca Fexby, 21, från Stockholm.

Bra att synas utan mobil

Allt som oftast verkar klädvalen vara väl genomtänkta - även om många besökare vill ge sken av att de bara slängt på sig första bästa plagg.

En som inte hymlar är dock Fredrik Ganslandt, 46. Hans snygga orange skjorta fyllde en viktig funktion.

– Min mobiltelefon är sönder så jag tog på mig det här så mina vänner hittar mig ändå. Jag kom precis hit, så hoppas det funkar, skrattar han.

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!