Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Björnstammen intar Lisebergs stora scen

TILL LISEBERG. Fredag kväll spelar de på Liseberg, Den Svenska Björnstammen, det vill säga Dan Brännvall, Mattias Göransson, Kim Dahlberg, Ambjörn Göransson, Klas Isaksson, Petter Frisendahl och Åke Olofsson.
Foto: Jan Wiriden

GÖTEBORG. Först slog "Den Svenska Björnstammen" igenom med "Vart jag mig i världen vänder". Sedan lärde de sig att spela också.

– Jag hade knappt hållit i ett instrument i hela mitt livs, säger Klas Isaksson i bandet. Fredag den 23:e spelar de på Lisebergs stora scen.

Med låten "Vart jag mig i världen vänder" gjorde gruppen sitt stora genombrott, de toppade Sverigetopplistan för singlar, de fick två priser på P3 Guld-galan, för bästa nykomling och årets låt och låten sålde sexdubbel platina.

– Innan dess hade vi mest kört som DJ:s men nu var vi ju tvingade att lära oss att spela musik, säger Klas Isaksson som numera trakterar piano, dragspel, synt, xylofon och trummaskin.


Andra album

Nu har de släppt sitt andra album "I förhållande till". Inför släppet av singeln "Hatar allt" bestämde de sig för att spela in en video. I stället för att lägga pengarna på inspelningen köpte de virke och färg.

I videon ser man de sju medlemmarna svetsa bort taket på en Volvo 450 för att sedan såga, skruva och hamra ihop en rödmålad stuga, med balkong och blomlådor. När husbilen är färdig kör det i väg mot solnedgången.

– Vi är ett konstnärskollektiv som sysslar med mycket annat än musik, förklarar Klas Isaksson.

De har nyligen köpt en stor gammal herrgård utanför Norrköping där de arbetar och några av dem bor.

Lagom till Bokmässan släpper Klas Isaksson sin första bok - serieromanen "Evig lycka".

– Den är självbiografisk och handlar om en 48 timmar lång psykos, säger han.