Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Björn, 66, hoppade in för Hollywoodstjärnan

Björn Häggsjö, 66, hoppade in för världsstjärnan Woody Harrelson under inspelningen av Ruben Östlunds nya film.Foto: PRIVAT

Plötsligt fick Björn Häggsjö, 66, ett telefonsamtal: 

Vill du hoppa in för världsstjärnan Woody Harrelson som fått förhinder på grund av corona? 

Snart stod han plötsligt på en inspelning tillsammans med Henrik Dorsin, Fredrik Wikingsson, Carolina Gynning och regissören Ruben Östlund.

– Det var fantastiskt spännande och häftigt. En upplevelse för livet, säger Björn. 

Björn Häggsjö, 66, hoppade in för världsstjärnan Woody Harrelson under inspelningen av Ruben Östlunds nya film.Foto: PRIVAT

 

För länge sedan var Björn Häggsjö, 66, från Herrljunga, statist i en långfilm. Och sedan dess har hans profil legat och skvalpat på ett statistregister i många år. 

När Hollywoodstjärnan Woody Harrelson inte kunde komma till inspelningen av Ruben Östlunds nya storfilm på grund av coronaviruset – då blev Björn plötsligt uppringd. 

Då frågade en röst: Vill du bli stand-in för Woody Harrelson? 

Världskända hollywoodstjärnan Woody Harrelson kunde inte komma till filminspelningen på grund av coronaviruset.Foto: NATHAN DENETTE / AP THE CANADIAN PRESS

– De ringde mig från ingenstans och frågade om jag ville vara med för jag tydligen var lik deras hollywoodskådis. Så under hela förra veckan och så i måndags var jag på inspelningen, säger Björn.

Träffade Ruben Östlund

På inspelningen träffade han några av Sveriges största kändisar som Carolina Gynning, Henrik Dorsin, Fredrik Wikingsson och inte minst den världsberömde regissören Ruben Östlund.

– Jag fick träffa Ruben Östlund flera dagar och han var väldigt trevlig men också väldigt uppe i det han gör. Det var intressant att se hur en konstnär jobbar och hur han har sin plan i huvudet. En riktig konstnärssjäl, säger Björn.

Ruben Östlund.Foto: MATHILDA TENNYSDOTTER / TT
Fredrik Wikingsson.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Henrik Dorsin.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ
Carolina Gynning.Foto: 7193

Filmens titel är ”Triangle of Sadness” och både utländska och svenska skådespelare medverkar.

– Det var fantastiskt spännande och häftigt. En upplevelse för livet, säger Björn. 

Scenerna som Björn Häggsjö var med i spelades in i en studio i Trollhättan.