Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Bingolottos” historiska ändring: Duon ska leda

Leif "loket" Olsson, Agneta Sjödin och Rickard Olsson – här är programledarna som lett "Bingolotto"
Stefan Odelberg.Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN
Lotta Engberg.Foto: TOMMY HOLL / IBL

Långköraren ”Bingolotto” gör nu en historisk förändring: Till hösten kommer två personer dela på programledarrollen.

Det handlar om det bingobekanta ansiktet Lotta Engberg, 57, som nu också får sällskap av komikern och magikern Stefan Odelberg, 45.

– Jag tycker det är coolt att de inte bara väljer ett namn som är superetablerat, säger Stefan Odelberg. 

Under Bingolottos säsongsavslutning var det dags att presentera nästa säsongs programledare. 

Den tidigare programledaren Rickard Olsson lämnade programmet i april i år. Efter en utdragen sjukdom beslöt han sig för att fokusera på familjen och inte fortsätta som programledare i höst.

Under tiden har Lotta Engberg fått vikariera som programledare, och på söndagskvällen presenterades hon som en av två nya programledare tillsammans med Stefan Odelberg.

– Det känns fantastiskt. Det är ett jobb jag väntat på att få göra i tio år. Jag har tänkt att jag bara måste få vara programledare för ”Bingolotto”, säger en uppspelt Odelberg. 

Över 160 program 

Detta blir första gången någonsin som Bingolotto leds av två programledare. De nya programledarna kommer att leda en del av programmen tillsammans, och en del av programmen kör de ensamma.

Lotta Engberg och Stefan Odelberg får äran att leda Bingolotto till hösten.Foto: Johan Carlén. / Folkspel.

Lotta Engberg debuterade som vikarierande programledare för Bingolotto redan 2003, och kort efter det var hon programledare i tre år.

Också Stefan Odelberg har vikarierat som programledare för ”Bingolotto” – men bara en gång.

– Nu har vi båda blivit ordinarie och det är jätteroligt. Jag känner mig så trygg vid Stefans sida och han är så proffsig, både med att stå på scen och framför kameran, säger Engberg.

”Vågar ta Stefan Odelberg”

Odelberg hyllar sin kollega Lotta Engberg.

– Det finns ingen annan jag hellre hade valt att göra det här tillsammans med än Lotta. Hon har prestige och hon har gjort det här så många gånger, säger Odelberg. 

Samtidigt är Lotta Engberg glad över att de vågar satsa på Stefan Odelberg.

– Jag tycker det är så coolt att de inte bara går på ett traditionellt namn och lutar sig tillbaka. Utan att de vågar ta en Stefan Odelberg, som låter sig växa i den rollen, berättar Odelberg. 

Säsongsstart av Bingolotto och premiär av duon Engberg och Odelberg är den 23 augusti.

TV: Rickard Olsson avråddes av läkare från att jobba

Vem är Stefan Odelberg?

Född: 29 juni 1974 i Göteborg

Yrke: Magiker, komiker och programledare

Karriär: Medverkar i flera olika underhållningsprogram, så som: Melodifestivalen, Allsång på skansen och Prat i kvadrat. Har återkommande satt upp scenshowen ”En Talk Talk Show”. 

Vem är Lotta Engberg?

Född: 5 mars 1963 i Överkalix
Yrke: Sångerska och programledaree
Karriär: Medverkat i Melodifestivalen sju gånger. Lett 162 program av Bingolotto. Sedan 2004 är hon allsångsledare för ”Lotta på Liseberg”.