Foto: Mats BäckerFoto: Mats Bäcker
 Foto: Mats Bäcker
Foto: Mats BäckerFoto: Mats Bäcker
 Foto: Mats Bäcker
Foto: Mats BäckerFoto: Mats Bäcker
 Foto: Mats Bäcker
Foto: Mats BäckerFoto: Mats Bäcker
 Foto: Mats Bäcker
Foto: Mats BäckerFoto: Mats Bäcker
 Foto: Mats Bäcker
Foto: Mats BäckerFoto: Mats Bäcker
 Foto: Mats Bäcker
Foto: Mats BäckerFoto: Mats Bäcker
 Foto: Mats Bäcker
Foto: Mats BäckerFoto: Mats Bäcker
 Foto: Mats Bäcker
Foto: Mats BäckerFoto: Mats Bäcker
 Foto: Mats Bäcker

Bilderna inifrån repet till Alcazars nya show

Publicerad

70 kostymer, 40 par skor, tolv peruker, 17 000 diamanter...

Alcazars nya show "Alcazar – disco defenders" – går i ett rasande tempo.

– Att hinna med alla kostymbyten är logistik på högsta nivå, säger Tess Merkel i Alcazar till Expressen.

På torsdag är det premiär på Rondo i Göteborg, men redan på måndag tjuvstartar de på QX-galan i Stockholm.

GT kan, som första tidning, visa bakom-kulisserna-bilder från Alcazars repetitioner med alla scenkostymer och låtsasdiamanter.

Tess Merkel, Lina Hedlund och Andreas Lundstedt har ett styvt jobb att repetera, inte bara själva shownumren med alla sångtexter, utan också alla klädbyten.

– Det är tur att vi har haft hjälp av en ursmart designer och kostymör – Margaretha Julle – som har gjort smarta och enkla lösningar. Och så har vi fem personer bakom scenen som hjälper oss av med korsetter, bh:ar och dräkter. Vi gör tio, elva byten under showen och då måste det klaffa in i minsta detalj, säger Tess Merkel.

"Bråttom mellan numren"

Margaretha Julle säger:

– Det är himla bråttom mellan numren, då får man hitta på enkla lösningar med kardborreband, dragkedjor och tryck-knappar.

Men det vet ju alla – dragkedjor jäklas lite då och då. Eller?

– Jo, men då får man tänka blixtsnabbt och använda säkerhetsnålar – publiken brukar inte uppfatta det. Förhoppningsvis ska ingen behöva uppträda med öppen rygg eller gylf, säger Margareta Julle.

Tess Merkel, 44, som fick sitt genombrott som artist när Alcazar bildades 1998, säger att intresset för showen i Göteborg är jättestort.

– Göteborgarna älskar disco och biljetterna går åt som smör i solsken. Vi har bokat showen till den 29 april, men det kanske blir ännu längre,säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag