Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Arrangörens besked: Summerburst ställs in

Så här såg det ut på Summerburst 2015.
Foto: ROBIN ARON

Sommarens Summerburst på Ullevi ställs in, meddelar arrangören.

”Vi är hemskt ledsna att behöva meddela att Summerburst inte kan genomföras i juni”, skriver de på sin hemsida.

De meddelar samtidigt att de jobbar för att hitta ett nytt datum.

Summerbursts tioårsjubileum skulle ha gått av stapeln på Ullevi början av juni.

Men så blir det inte.

Det meddelar arrangören Live Nation via Summerbursts hemsida på tisdagseftermiddagen.

”Vi är hemskt ledsna att behöva meddela att Summerburst inte kan genomföras i juni. Men, vi jobbar intensivt med möjligheten att hitta ett nytt datum och följer situationens utveckling dygnet runt tillsammans med myndigheter och våra samarbetspartners”, skriver de.

”Tackar för ert förtroende”

Bokade artister är bland annat Armin Van Buuren, DJ Snake, Marschmello och Don Diablo.

Men nu blir alltså festivalen inte av som planerat. Åtminstone inte i juni.

”Vi tackar för ert förtroende, förståelse och tålamod medan vi nu arbetar igenom alla detaljer med artister, crew och alla inblandade. Vi kommer tillbaka snart med mer information! Håll i din biljett under tiden, tvätta händerna och ta hand om varandra”, skriver arrangören på hemsidan.

Sedan tidigare har även arrangören FKP Scorpio meddelat att Håkan Hellströms två första spelningar på Ullevi i sommar, den 12 och 13 juni, troligen kommer flyttas fram.

”Sedan Coronaviruset började sprida sig över världen har ju vår förhoppning varit att fortfarande kunna genomföra samtliga planerade konserter på Ullevi i sommar och det är fortfarande målet; även om det blir mindre troligt för var dag som går. Vi tänker alltid främst på besökarnas hälsa och säkerhet”, skrev de på Facebook tidigare i april.

”Kommer inte ställa in konserterna”

De fortsatte:

”Mycket pekar på att vi inte kommer kunna samlas på Ullevi redan i juni och i så fall behöver vi flytta på konserterna till senare datum. Behöver vi göra det kommer köpta biljetter att gälla för de nya datumen. Vi kommer inte ställa in konserterna. Alla som har köpt en biljett till Håkan kommer att få se Håkan.”

Enligt planen ska Håkan Hellström även spela på Ullevi den 28 och 29 augusti. Hur det blir med de konserterna är oklart.