Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bert Karlsson säljer nu ”Fame Factory”-huset

Bert Karlsson med Fame Factory-vinnaren Sandra Oxenryd 2005. Foto: ROGER LARSSON
Bert Karlsson i Fame Factory-huset 2005. Foto: SCANDPHOTO
Bert Karlsson är glad över försäljningen. Bilden är tagen på pressträff inför Melodifestivalen i Göteborg, 2018. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Fame Factory-huset i Skara var platsen där deltagarna bodde och arbetade. Foto: KARIN THÖRNBLOM/TV3 / TV3
Bert Karlsson 2002 – just innan Fame Factory-inspelningarna skulle börja. Huset, beläget i Skara, är i bakgrunden. Foto: ÅKE THIM
Bert Karlsson inne på sitt kontor som han har än i dag. Foto: ÅKE THIM
1 / 7

Efter 20 år som ägare säljer Bert Karlsson nu ”Fame Factory”-fabriken i Skara. 

Tanken är att huset nu ska bli vandrarhem och studentbostäder. 

År 2000 köpte Bert Karlsson tegelbyggnaden på Kämpagatan i Skara. Byggnaden som sedermera blev rikskänd som ”kändis-fabrik” eftersom såpan Fame Factory spelades in i huset. Programmet hade initialt stora framgångar och fastigheten var både ett boende och en knytpunkt för deltagarna. 

Men sedan mattades intresset för Fame Factory av och sedan dess har huset använts som framför allt kontor, dels för Bert Karlsson, men också som bostad. 

På måndagen skriver Nya Lidköpings-Tidningen att Bert Karlsson har bestämt sig för att sälja huset, efter 20 år som ägare. 

 – Jag gillar huset, det är en fräck byggnad. Samtidigt känns det bra att Peter och Niklas blir nya ägare, de kommer att ta hand om det, säger Bert Karlsson till tidningen. 

Ska bli vandrarhem

Peter och Niklas är Peter Johansson och Niklas Werner. De driver tillsammans Rödhaga fastigheter AB som bland annat driver hotell. 

Tanken nu är att den gamla Fame Factory-byggnaden ska bli vandrarhem och studentbostäder – omkring 15 rum ska det finnas. 

Bert Karlsson kommer dock att ha sitt kontor kvar. Vad summan blir och exakt när försäljningen sker är dock inte klart än. 

 – Det finns inga papper skrivna än. Men vi är överens om affären, jag är övertygad om att det här kommer att bli bra, säger Bert Karlsson till NLT. 

Fame Factory

Fame Factory var en svensk reality-TV-serie som sändes i TV3 mellan 2002 och fyra säsonger framåt. Musiktalangtävlingen hade Bert Karlsson som inslag och tanken var att ta fram nya stjärnor i musikbranschen. 

Första säsongen deltog bland andra Jessica Andersson och Magnus Bäcklund (Fame), som vann. De andra vinnarna i programmet var Sandra Oxenryd (2005), Johan Becker (2004) och Anders Johansson (2003). 

Bert Karlsson är inte bara entreprenör – utan också politiskt engagerad i Kristdemokraterna. Så här sa partiledaren Ebba Busch när det stod klart att Bert går med i partiet, 2018: