Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Följ Backstreet Boys konsert i Göteborg

Backstreet Boys. fr v: Howie Dorough, A.J McLean, Kevin Richardson, Nick Carter och Brian Littrell.Foto: KEN MCKAY/ITV/REX /IBL
Backstreet Boys på scen i Scandinavium.Foto: HENRIK JANSSON
Backstreet Boys är ute på sin största turné på 18 år.Foto: HENRIK JANSSON

Med sina över 100 miljoner sålda plattor är Backstreet Boys världens största pojkband.
Just nu är bandet ute på sin största turné på 18 år.

Ikväll erövrar de scenen i ett slutsålt Scandinavium i Göteborg.

– När det kom fram att Nick hade en svensk flickvän var det första gången mitt hjärta krossades. Jag var 12 och låste in mig på badrummet i timmar och grät, berättar Sara Koutuaniemi som köar utanför arenan.

Vid 20.45 gick de ut på scenen till publikens stora jubel. 

Det amerikanska pojkbandet Backstreet Boys har sedan starten 1993 sålt över 100 miljoner plattor.

Med hits som ”As Long as You Love Me” och ”I Want It That Way” är det nu dags för bandet att uppträda i Scandinavium.

”DNA World Tour” kallas turnén, som enligt bandet själva är den största de gjort på 18 år, med 43 konserter i Nordamerika och 27 i Europa.

Senaste gången Backstreet Boys var i Göteborg var 2014 och kvällens konsert blir det femte uppträdandet någonsin i rikets näst största stad.

GT har varit på plats utanför och frågat de som ska gå på konserten vilken deras favoritlåt är. I bildspelet nedan kan du se svaret.
Sara Koutuaniemi, 30 har åkt från Ystad. Utöver sin favoritlåt minns hon hennes första hjärtekross.
– När det kom fram att Nick hade en svensk flickvän var det första gången mitt hjärta krossades. Jag var 12 och låste in mig på badrummet i timmar och grät, säger hon.

Saga Zazzi, 30, lärare från Göteborg. (t.v) ”Det är svårt att säga. Everybody, tror jag”Mari Niemelä, 36, lärare från Göteborg”Don’t want you back. Jag tycker det ska bli jätteroligt att se dem, för man har växt upp med deras låtar.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Sara Koutuaniemi, 30, tandläkare från Ystad. (t.h)”Get down är den bästa. Det finns så många minnen. När det kom fram att Nick hade en svensk flickvän var det första gången mitt hjärta krossades. Jag var 12 och låste in mig på badrummet i timmar och grät”Med på bilden också: Carina Koutuaniemi, 52, administratör från Göteborg.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Kerstin Brandt, 35, sjuksköterska från Göteborg. (t.v)”Jag gillar de flesta låtarna. Jag har haft dem som idoler sen jag var tonåring”Med på bilden också: Annellie Andersson, 30, sjuksköterska från Göteborg.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Johan Wilson, 29, butikschef från Landskrona.”Drowning och incomplete är mina favoriter. Jag har varit ett fan sen mellanstadiet, nu är det mest nostalgi.”Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Erik Svantesson, 28, projektledare från Alingsås. (t.h)”Everybody gillar jag mest. Jag är inget fan egentligen, men min storasyster lyssnade mycket på dem när vi var små”Amanda Edvardsson, 23, lärare från Alingsås.”Show me the meaning of being lonely, jag är nog lite för ung för att komma ihåg dem när de var som störst, men man kommer ju ihåg dem från Hits for Kids-plattorna”Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Backstreet Boys är prisbelönta

Anledningen till att man nu gett sig ut på turné är att man tidigare i år släppte albumet ”DNA” som mötts av mestadels positiva recensioner från kritiker.

Och trots att medlemmarna Brian Littrell, 44, Howie Dorough, 45, A.J McLean, 41, Kevin Richardson, 47, och Nick Carter 39, inte är några tonåringar längre så bjuds troligen på både välsynkroniserad dans och skönsång från scenen.
Som ett av världens största pojkband är Backstreet Boys också prisbelönta. 

Bland annat har man nominerats till åtta Grammys och vunnit två American Music Awards, sju Billboard Awards och två MTV Video Music Awards.

Befinner du dig någon annanstans eller har du missat att köpa biljett? Det är lugnt. Du kan följa konserten på GT.se från och med klockan 19.30.