Annika Andersson är glad över att ha blivit prisad som årets kulturpristagare i Falkenberg. Foto: HENRIK JANSSON
Annika Andersson är glad över att ha blivit prisad som årets kulturpristagare i Falkenberg. Foto: HENRIK JANSSON

Annika Andersson får Falkenbergs kulturpris

Publicerad

Annika Andersson är årets kulturpristagare i Falkenberg.

Den folkkära komikern blir därmed den 52:e mottagaren av priset. 

– Att få ett kulturpris är ju en enorm uppskattning känns det som, säger Annika Andersson till SVT Nyheter Halland.

Varje år delar Falkenbergs kommun ut priser till personer i Falkenberg som bidragit med särskilda insatser inom kultur, idrott och miljö.

I år gick kulturpriset till skådespelaren och komikern Annika Andersson, som bland annat är känd från tv-program som Parlamentet och Time Out samt buskis på Vallarnas friluftsteater. 

"Det här är ju stort"

Kulturpriset har delats ut sedan 1966 och den 19 december delas det ut under kommunfullmäktige i Falkenberg – och huvudpersonen själv kommer givetvis närvara. 

– Ja, herregud, det här kan man inte missa! Det här är ju stort och det ska bli jätte, jätteroligt för det är inga sammanhang jag är van vid, säger hon till SVT Nyheter Halland.

 

Kommunens motivering

"En öppen, jordnära, folkkär hallänning som roar breda grupper med sin varma humor och sin slagfärdighet. Hon visar ett starkt engagemang i samhällsfrågor, som rör många människors hälsa och välbefinnande."

 

Evelina Nedlund
Evelina Nedlund

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag