Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annika Andersson blev lurad vid prisutdelning

Annika Korenado, har blivit utsedd till årets Falkenbergare.Foto: BENJAMIN THURESSON / TV4
Annika fick priset årets Falkenbergare. Bilden visar delar av staden.Foto: HENRIK JANSSON

Annika Korenado, eller Andersson som fortfarande är hennes artistnamn, blev utsedd till årets Falkenbergare.

Inför prisutdelningen blev hon lurad och var på plats – för att dela ut priset, skriver Hallands Nyheter.

 – Det här är helt sjukt, jag är grundlurad, säger hon till HN. 

Annika Korenado bor i Falkenberg sedan många år tillsammans med sin man och parets barn. 

För den stora allmänheten är hon mest känd med sitt gamla efternamn, Andersson, som hon har kvar professionellt. 

Annika Korenado är just nu aktuell med att spela in den kommande julkalendern, skriver manus till en uppsättning av Åsa-Nisse som ska gå upp på Vallarna under sommaren och i nästa vecka börjar Stulen Kärlek på Lisebergsteatern.

Hon har nu blivit utsedd till årets Falkenbergare, skriver Hallands Nyheter. 

Blev lurad inför utdelningen

De passade på att lura henne ordentligt inför utmärkelsen, Annika Korenado hade blivit ombedd att komma för att dela ut priset. 

– Före den här dagen sa de att jag inte behövde förbereda någonting utan bara komma hit för att dela ut pris. Det är väl ingen människa som går runt och tänker att man ska bli Årets Falkenbergare, säger hon till Hallands Nyheter och berättar att hon blev ”grundlurad”.

”Med sin smittande passion för humor vet alla runtom i landet vem hon är. Pristagaren har den folklighet som av tradition blivit så starkt förknippad med vår kommun. Genom sina olika engagemang bidrar hon till både glädje och allas rätt och lika värde i vårt samhälle. Som ambassadör för sin hembygd medverkar hon i olika initiativ och delar generöst med sig av sin aura som en av Sveriges roligaste kvinnor.” var juryns motivering, skriver Hallands Nyheter. 

”Nu händer allting i Falkenberg” 

På frågan om vad hon uppskattar med Falkenberg svarar Annika Korenado:

– Det lilla, jag är ju från Mårdaklev med 500 invånare, så för mig är Falkenberg en storstad. Jag gillar att det finns ett engagemang, att det är ett sånt liv. För 15 år sedan hände allt i Halmstad och Varberg. Men nu händer allting i Falkenberg, säger hon till HN.

Prispengarna hon fick som årets Falkenbergare, 10 000 kronor, ska hon ge till Slöingeskolan som tidigare fått prispengar av Annika för ett projekt mot mobbning.