Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alexandra Zazzi om nya hemliga kärleken

Alexandra Zazzi berättade i somras att hon var kär igen.
Foto: /IBL / /IBL
Jobbmässigt har det varit ett tufft år för Alexandra Zazzi, likt de flesta andra i restaurangbranschen.
Foto: ROBIN ARON

I somras berättade stjärnkocken Alexandra Zazzi, 54, att hon var kär igen efter skilsmässan från exmaken.

Men vem det är hon är tillsammans med är fortfarande en hemlighet. 

– Vi mår bra och lever i en relation. Han vill inte bli offentlig, men jag mår relationsmässigt väldigt, väldigt bra, säger hon. 

I slutet av 2018 valde Alexandra Zazzi och hennes exmake att gå skilda vägar efter 26 år tillsammans när de skickade in en ansökan om skilsmässa till tingsrätten. 

I samband med skilsmässan lämnade hon Göteborg och flyttade till Stockholm där hon i somras träffade en ny kärlek.

– Det är väldigt roligt. Men det är alltid så när man går in i en ny relation att man inte vill basunera ut det till hela världen. Man vill landa i det först. Det känns jättebra och roligt att bli kär igen, sa hon då. 

Vem hon är i en relation med vill hon fortfarande inte avslöja, då han inte vill bli en offentlig person.

– Vi mår bra och lever i en relation. Han vill inte bli offentlig, men jag mår relationsmässigt väldigt, väldigt bra, säger hon. 

”Ödmjuk inför livet” 

Om skilsmässan säger hon i dag:

– En skilsmässa har sju faser som man går igenom och när man tragglat sig igenom de sju så ser man en horisont bakom den direkta krisen, som allt annat när man går igenom en kris så blir man ödmjuk inför livet. 

Likt de alla flesta inom restaurangbranschen har det jobbmässigt varit ett tufft år med anledning av den pågående coronapandemin.

I våras berättade Alexandra att allt ställdes in över en natt men under sommaren när smittspridningen var lägre såg hon dock en ljusning även där.

– Det var en markant skillnad i juli och i september kände jag att det här blir bra. Men sen så tvärdog det igen. Man får sitta still i båten och hantera att det är som det är, säger hon.

Lättare att finna acceptans 

Alexandra Zazzi säger att hon ser en fördel av att ha med sig livserfarenhet i bagaget när det gäller att hantera följderna av pandemin, men att hon så klart likt de flesta andra känner sig orolig.

– Det är en fördel med att ha levt ett halvt liv, att man är lite mer benägen att finna acceptans. Man får vara förbannad på det men i slutänden får man göra det bästa av situationen. Jag ser bland mina yngre kolleger att det är psykiskt väldigt påfrestande och det är en jättestor oro för många av oss hur det här ska gå och hur framtiden ser ut efter det här, det påverkar även mig säger hon.