PREMIäR. I morgon är det dags för Alcazars premiär på Rondo. Trion, bestående av Andreas Lundstedt, Lina Hedlund och Tess Merkel, gjorde succé i Melodifestivalen och ska ersätta Jill Johnson med en glittrig diskoshow. Foto: Robin Aron
PREMIäR. I morgon är det dags för Alcazars premiär på Rondo. Trion, bestående av Andreas Lundstedt, Lina Hedlund och Tess Merkel, gjorde succé i Melodifestivalen och ska ersätta Jill Johnson med en glittrig diskoshow. Foto: Robin Aron

Alcazar redo: "Helst ska folk ställa sig upp"

Publicerad

Efter succén i Melodifestivalen ska Alcazar skänka glitter och glamour till Rondo.

En belöning för trions mest hektiska år någonsin.

- Vi har jobbat så hårt. Nu kommer äntligen betalningen, säger Andreas Lundstedt.

De har redan intagit Italien, Holland och Australien. Nu ska Alcazar axla Jill Johnsons mantel på Rondo. Och de gör det efter sitt mest hektiska år någonsin.

Ett 2014 som inleddes med en tredjeplats i Melodifestivalen.

- Utan den hade vi inte varit här i dag. Melodifestivalen har betytt väldigt mycket för oss, säger Lina Hedlund.

Succén följdes upp med både en sommar- och julturné. Erbjudandet om att förvandla Rondos festlokaler till ett diskotek dök upp av bara farten.

- Vi har jobbat så hårt det här året och nu kommer betalningen. Jäklar vad vi har uppträtt alltså, säger Andreas Lundstedt.

- Och så barn på det, säger Tess Merkel och skrattar.

Premiär i morgon

När GT får träffa diskotrion har de precis börjat repetera för sin krogshow som har premiär nu på torsdag, 12 februari. I Rondos källare har Alcazar kurat ihop sig i en röd soffa och på mattan framför trion ligger några äggskal. Äggproteinet kommer väl till pass. De lägger nämligen ner mellan åtta till tio timmar dagligen för att showen ska sitta.

- Vi jobbar på nätterna och dansar i sömnen. Vi saknar premiärnerver. Enda risken är att vi ska vara för övertaggade när allt kommer på plats, säger Tess Merkel.

"Otroligt folkligt"

Ingen av er kommer från Göteborg. Hur ska ni fånga stadens diskohjärta?

- För oss som har varit på resande fot i flera år är det här en stor lyx. Det här är Alcazars scen. Vi är som hemma här, säger Andreas Lundstedt.

Tror ni det finns några diskorörelser i göteborgarna?

- Vi kommer att visa och lära ut diskons alla danssteg. Det finns en otrolig folklighet här. Till skillnad mot stockholmare som kan uppfattas som snorkiga, här är man mer öppen, säger Tess Merkel.

Diskon var kanske som störst på 1970-talet. Är den inte lite förlegad i dag?

- Den har kommit tillbaka i flera eror. Titta bara på Daft punk, Bruno Mars, Pharrell Williams. Det finns fler som försvarar diskon där ute.

Vad kan besökarna förvänta sig?

- Det blir ingen fest utan Alcazar. Vi ska bjuda på en helkväll. Helst ska folk ställa sig upp på första låten och dansa till gamla godingar in till småtimmarna, säger Lina Hedlund.

Men trots att Alcazar sprider sin kärlek kring sin nya show "Disco Defenders", som kommer att sättas upp fyra gånger i veckan fram till 25 april, är de inte färdiga med Melodifestivalen.

- Den finns alltid kvar för oss. Det är nog bra för Melodifestivalen att vi håller oss borta ett år, säger Lina Hedlund.

Och de kommer med ett erbjudande till SVT.

- Tänk er Alcazar som programledare. Det skulle verkligen vara något. Förstå vilka härliga personligheter på scen, säger Andreas Lundstedt.

Gustaf Nilsson
Gustaf Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag