Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Alcazar redo: "Helst ska folk ställa sig upp"

PREMIäR. I morgon är det dags för Alcazars premiär på Rondo. Trion, bestående av Andreas Lundstedt, Lina Hedlund och Tess Merkel, gjorde succé i Melodifestivalen och ska ersätta Jill Johnson med en glittrig diskoshow. Foto: Robin Aron

Efter succén i Melodifestivalen ska Alcazar skänka glitter och glamour till Rondo.

En belöning för trions mest hektiska år någonsin.

- Vi har jobbat så hårt. Nu kommer äntligen betalningen, säger Andreas Lundstedt.

Bästa tipsen för en disko-kväll - enligt alcazar

1 Var dig själv

Släpp alla hämningar över hur man ska vara eller hur man ska vara klädd. Det bästa att ta med sig är ett leende.

2 Våga glitter

Vårt tema är glitter. Tjejer är bättre än killar på att våga sig på det. Ta på finskorna och tänk på att passa på snarare än att passa in.

3 Flera par skor

För att orka dansa hela kvällen gäller det att ha sköna kläder. Ta med två skoombyten och klä dig bekvämt.

4 Ät rätt

Ät mycket kolhydrater och ladda som inför ett Vasalopp. Det är en bra bas för champagnen och de färglada drinkarna.

De har redan intagit Italien, Holland och Australien. Nu ska Alcazar axla Jill Johnsons mantel på Rondo. Och de gör det efter sitt mest hektiska år någonsin.

Ett 2014 som inleddes med en tredjeplats i Melodifestivalen.

- Utan den hade vi inte varit här i dag. Melodifestivalen har betytt väldigt mycket för oss, säger Lina Hedlund.

Succén följdes upp med både en sommar- och julturné. Erbjudandet om att förvandla Rondos festlokaler till ett diskotek dök upp av bara farten.

- Vi har jobbat så hårt det här året och nu kommer betalningen. Jäklar vad vi har uppträtt alltså, säger Andreas Lundstedt.

- Och så barn på det, säger Tess Merkel och skrattar.

Premiär i morgon

När GT får träffa diskotrion har de precis börjat repetera för sin krogshow som har premiär nu på torsdag, 12 februari. I Rondos källare har Alcazar kurat ihop sig i en röd soffa och på mattan framför trion ligger några äggskal. Äggproteinet kommer väl till pass. De lägger nämligen ner mellan åtta till tio timmar dagligen för att showen ska sitta.

- Vi jobbar på nätterna och dansar i sömnen. Vi saknar premiärnerver. Enda risken är att vi ska vara för övertaggade när allt kommer på plats, säger Tess Merkel.

"Otroligt folkligt"

Ingen av er kommer från Göteborg. Hur ska ni fånga stadens diskohjärta?

- För oss som har varit på resande fot i flera år är det här en stor lyx. Det här är Alcazars scen. Vi är som hemma här, säger Andreas Lundstedt.

Tror ni det finns några diskorörelser i göteborgarna?

- Vi kommer att visa och lära ut diskons alla danssteg. Det finns en otrolig folklighet här. Till skillnad mot stockholmare som kan uppfattas som snorkiga, här är man mer öppen, säger Tess Merkel.

Diskon var kanske som störst på 1970-talet. Är den inte lite förlegad i dag?

- Den har kommit tillbaka i flera eror. Titta bara på Daft punk, Bruno Mars, Pharrell Williams. Det finns fler som försvarar diskon där ute.

Vad kan besökarna förvänta sig?

- Det blir ingen fest utan Alcazar. Vi ska bjuda på en helkväll. Helst ska folk ställa sig upp på första låten och dansa till gamla godingar in till småtimmarna, säger Lina Hedlund.

Men trots att Alcazar sprider sin kärlek kring sin nya show "Disco Defenders", som kommer att sättas upp fyra gånger i veckan fram till 25 april, är de inte färdiga med Melodifestivalen.

- Den finns alltid kvar för oss. Det är nog bra för Melodifestivalen att vi håller oss borta ett år, säger Lina Hedlund.

Och de kommer med ett erbjudande till SVT.

- Tänk er Alcazar som programledare. Det skulle verkligen vara något. Förstå vilka härliga personligheter på scen, säger Andreas Lundstedt.

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!