Agneta Sjödin om relationen med Lotta

Sommarpratar 2021
Agneta Sjödin och Casper Janebrink är värdar för Bingolottos Sommarkväll i år.
Foto: Bingolotto

För 17 år sedan gjorde Agneta Sjödin sitt första framträdande som programledare i Bingolotto och sedan dess har det blivit många gästspel i det folkkära programmet.

Men i sommar är det hon som är fast programledare tillsammans med Casper Janebrink.

Nu berättar Sjödin om relationen till Bingolotto-drottningen Lotta Engberg och hur hon vill sätta sin egen prägel på programmet.

– Jag har en trygghet i det och tycker det är kul med direktsändning, säger hon.

Den 6 november 2004 medverkade Agneta Sjödin för första gången som programledare för Bingolotto tillsammans med Gunde Svan.

Nu – 17 år senare – blir hon fast programledare för Bingolottos Sommarkväll tillsammans med Caper Janebrink, sångare i dansbandet Arvingarna. 

– Jag har gjort Bingolotto förut och känner mig väldigt trygg i programmet och det är väldigt folkligt och kul. Det blir också annorlunda utomhus med mig och Casper, säger Agneta Sjödin och fortsätter:

– Åh, va härligt, ett sommarjobb ute i Sommarsverige.

”Jag njuter av det”

Med sin rutin räknar Agneta Sjödin med att sätta en egen prägel på det klassiska programmet.

– Prägeln är att det är jag, alla är olika och jag är som jag är. Jag har jobbat med tv i trettio år. Jag har en trygghet i det och tycker det är kul med direktsändning och njuter av det.

Trots att Agneta Sjödin och Casper Janebrink inte jobbat ihop tidigare har de setts i andra sammanhang.

– Exempelvis på ”Fångarna på fortet”. Vi var också med i ”Så ska det låta” och tävlade tillsammans. Vi har setts och vi haft kul ihop och det känns som det kommer bli bra. 

Lotta Engberg är programledare för Bingolotto.
Foto: TOMMY HOLL / IBL

”Alla typer av inslag”

Ordinarie Bingolottoprogramledaren Lotta Engberg tar semester från programmet i sommar, däremot kommer hennes sambo Mikael ”Soldoktorn” Sandström att gästa Bingolotto vid upprepade tillfällen i sommar.

– Jag tycker det är kul med alla som är med med oavsett om det är matlagning, artister eller alla typer av inslag. Jag förlitar mig helt och hållet på de som sätter ihop produktionen, säger hon.

2004 ledde Gunde Svan och Agneta Sjödin Bingolotto.
Foto: ÅKE THIM

”Känner varandra bra”

Eftersom Agneta Sjödin jobbat med tv i 30 år har hon inte behövt få särskilt många råd från Bingo-veteranen Lotta Engberg. 

– Nej, vi har inte haft kontakt men vi känner varandra bra och har jobbat ihop och träffats och så där.

Däremot tror Sjödin inte att hon kommer hälsa på Engberg och nya sambon Mikael ”Soldoktorn” Sandström under tiden på Västkusten.

 – Nej, de flesta i branschen träffar man tyvärr bara i jobbsammanhang, säger Agneta Sjödin.

SE OCKSÅ: Agneta Sjödins hjärtekross – tröstades av skådespelaren

I sin podcast ”Så in i själen” berättar Agneta om händelsen som inträffade för omkring tio år sedan