Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NMR avbröt fackeltåg för medmänsklighet

En person har gripits av polisen. Genrebild.Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Polisen har gripit en person i Horred i Marks kommun.

Detta sedan en grupp personer ställt sig i vägen för ett fackeltåg.

– Det var ett antal personer från NMR som ville avbryta fackeltåget för medmänsklighet, berättar Jörgen Lindén, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Under lördagskvällen slöt ett antal personer upp vid Sjöbyskolan i Horred. Man skulle gå ett fackeltåg för medmänsklighet och värme. Helsjöns folkhögskola, lokala kyrkor och föreningar stod bakom arrangemanget.

Men så ställde sig ett okänt antal sympatisörer till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen i vägen för fackeltåget, vilket Borås Tidning var först med att rapportera.

– Dom skrek nationalistiska slagord, ställde sig i vägen och ryckte facklor ur händerna på folk i tåget, berättar Lindén.

Polisen larmades till platsen och en person är gripen misstänkt för ofredande.

– Han är på väg in till polishuset i Borås. Han är okänd, har hittills inte velat uppge sin identitet, berättar jourhavande förundersökningsledare Thomas Andersson.