Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ninni, 47, stöttar lokala företag – under krisen

Senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helgerna.
Ninni vill skapa engagemang under pandemin.Foto: Privat
Ninni vill stötta småföretag i staden.Foto: ROBIN ARON / GT-EXPRESSEN

Ninni Lange, 47, försöker skapa engagemang och stötta lokala småföretag i sitt område i Göteborg.

Bland annat har hon köpt presentkort av restauranger som hon sedan lämnar i baren, så att vem som helst kan nyttja dem.

– Jag vill visa att alla kan göra något för att hjälpa till, säger hon.

Ninni Lange, 47, bor i Linnéstaden i Göteborg.

Till vardags sitter hon i en reception och arbetar med ekonomi på ett företag, men i samband med coronapandemin har hon också börjat engagera sig för att stötta småföretag i hennes bostadsområde.

– Man möter folk som har restauranger här när man är ute och går med hunden. Jag har pratat lite med dem och de berättar hur tufft de har det och att de gråter över ovissheten i sin situation, säger Ninni

Ninni började fundera på hur hon kunde hjälpa företagen och beslutade sig för att köpa presentkort.

– Jag har varit på flera ställen. På ett av ställena köpte jag presentkort som jag sedan la i baren. Sen skrev jag på Facebook och sa att man kunde hämta dem. Förhoppningen är att man då också spenderar lite mer när man väl är där, förklarar hon.

Försöker hjälpa till på olika sätt

Ninni har också köpt presentkort hos florister och andra näringsidkare och anordnat ett lotteri, där vinnaren kammat hem en pott med dessa presentkort.

Dessutom har hon stickat vantar till människor, samt köpt pizzor som hon levererat till akutmottagningen för att stötta vårdpersonal.

Ninni tycker att det är viktigt att engagera sig och vill genom sina insatser uppmana andra att följa i hennes fotspår.

– Jag är den typen av person som tror att jag kan rädda världen, men det kan jag ju så klart inte. Däremot vill jag visa att alla kan göra något för att hjälpa till, säger hon.

Smider nya planer

Responsen hittills har varit god, enligt Ninni.

– Folk har varit positiva, men det är inte viktigt för mig och detta handlar inte om att visa mig duktig. Det viktiga är att vi kan hjälpas åt och göra skillnad.

I samband med att folk i större utsträckning uppmanas att hålla sig inne försöker hon nu hitta nya sätt att stötta sina medmänniskor.

– Just nu håller jag på att fundera på vad jag hitta på mer, det är många idéer som snurrar i huvudet, säger hon.