Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ninas lägenhet från ”Vår tid är nu” till salu

Fastigheten i jugendstil står ut en del jämfört med stadsbilden runtomkring.
Foto: JANNE OLANDER / Stadshem
I vardagsrummet syns många detaljer som är typiska för arkitekturen.
Foto: JANNE OLANDER / Stadshem
Kakelugnen och vardagsrummet är bland det mest visade från lägenheten i serien.
Foto: JANNE OLANDER / Stadshem
Hedda Stiernstedts karaktär Nina Löwander.
Foto: JOHAN PAULIN / SVT

Succéserien ”Vår tid är nu” utspelade sig i Stockholm men spelades till stora delar in i Göteborg. 

Bland annat är restaurangen och Nina Löwanders lägenhet belägen på Haga Kyrkogata. 

Nu är våningen till salu. 

– Den är unik i sitt slag, säger ansvariga mäklaren Pierre Fritz på mäklarfirman Stadshem. 

Det pampiga huset från början av 1900-talet är beläget på Haga Kyrkogata i centrala Göteborg. För dem som sett serien förknippar man det kanske mest med restaurangen som familjen Löwander i ”Vår tid är nu” driver. 

Men senare dyker även våningen upp som Hedda Stienstedts karaktär Nina Löwanders hem. Nu är de 273 kvadratmetrarna till salu för 17,5 miljoner kronor. 

– Den är unik i sitt slag. Den är väldigt bevarad, det är vanligt i stan att lägenheterna har styckats av och att man gjort flera små lägenheter. Men det här huset har ett par väldigt välbevarade våningar, säger Pierre Fritz, mäklare på Stadshem. 

Även arkitekturen är ovanlig för att vara Göteborg. 

– Det är ett jugendhus. I folkmun säger man kanske sekelskifteshus men kollar man i detalj är det väldigt mycket blomster och inslag av art nouveau. Det såg man kanske mycket i Tyskland men det det slog inte i Göteborg. 

”Klart att folk är nyfikna”

Att huset är känt från tv är mest en rolig detalj, tror Pierre Fritz. 

– Det är klart att folk är nyfikna men det är väl mer en rolig grej, en kuriosa. Att folk blir nyfikna och tycker det är extra kul att man känner igen lägenheten. Sen om det genererar mer intresse av genuina intressenter och köpare? Kanske någon som tycker det är en rolig grej och som fastnat för serien. Men det du köper är inte en lägenhet från en serie utan det är en fantasisk bostad och du köper den för att bo där med din familj. 

Lägenheten kom ut på Hemnet under måndagen och telefonen har redan börjat ringa. Pierre Fritz tror inte att den blir så svårsåld. Men det är inte alla som har råd att lägga över 17 miljoner på ett boende.

– Målgruppen är egentligen ganska bred. Den har blivit bredare i takt med att många yngre personer tjänar mycket pengar, men det är någon med kapital och en hög inkomst som kommer köpa den. Men det är ju samma sak när man kollar på hus som ligger i anslutning till stan, då är det många hus som säljs för 15-20 miljoner kronor. 

Se också: