Det var när Nicklas blev glassansvarig på en restaurang han jobbade på, som intresset för glass vaknade.
- Jag saknade nåt litet ställe där man gör glass, liknande dem som finns ute i Europa, säger han. Där man gör allt från grunden.
Sagt och gjort, på en gelatokurs i Bologna i Italien upptäckte Nicklas den stora skillnaden mellan glass och gelato och har sedan dess byggt på sina kunskaper så mycket att han var redo att starta eget.
Jobbar varje dag
I februari flyttade han in sin verksamhet på Råda säteri och sedan dess har han jobbat varje dag.
- Jag jobbar själv och det är bara jag som kan göra gelato, säger han. Men på sikt måste jag ju få hjälp.
Nicklas smaksätter sin gelato med säsongens smaker och det finns inga begränsningar i vad han väljer. Just nu är körsbär hans favoritsmak.
- Jag gör allt från grunden, säger han. Dessutom försöker jag i möjligaste mån använda mig av ekologiska produkter.
Till skillnad från vanliga glassmaskiner man har i hemmet är Nicklas maskin så stor att han kan göra 60 liter gelato i timmen.
- Det går jättebra för mig!
Följ GT på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!