Neelas cykel försvann och när hon hade gett upp hoppet så kom den tillbaka – men en lapp och pengar.Neelas cykel försvann och när hon hade gett upp hoppet så kom den tillbaka – men en lapp och pengar.

Neelas cykel försvann och när hon hade gett upp hoppet så kom den tillbaka – men en lapp och pengar.

Lappen och pengarna.Lappen och pengarna.
Lappen och pengarna.

Neelas cykel försvann – dök upp med en lapp

Publicerad

Den stulna cykeln som Neela Omö, 27, gett upp hoppet om att någonsin få tillbaka stod plötsligt på sin plats igen.

Men först när hon tittade i cykelkorgen såg hon det som verkligen skulle värma hjärtat.

– Jag blev ännu mer berörd när jag såg lappen där, säger Neela Omö.

I lördags morse upptäckte Neela Omö från Arvika att hennes cykel inte stod där den skulle.

– Först hade jag faktiskt uppe hoppet om att någon bara lånat den. Jag tänkte att om någon tagit den på fyllan skulle den kanske komma tillbaka. Men det gjorde den inte. Efter några dagar skrev jag på Facebook att jag gett upp hoppet, berättar hon.

Men – till skillnad från många cykelstöldshistorier – fick den här ett lyckligt slut. I onsdags skrev Neela på Facebook igen:

"Alltså.. Detta är en solskenshistoria!", lät det då.

Cykeln var tillbaka.

"Blev ännu mer berörd då..."

– När jag kom tillbaka efter att ha varit och tränat stod den på sin plats. jag blev superglad, berättar hon.

Men det var det som den misstänkte tjuven lämnat i cykelkorgen som gjorde henne allra, allra gladast.

– Jag blev ännu mer berörd jag såg lappen.

 

LÄS OCKSÅ: Anna, 25, tog tillbaka stulna cykeln – med en kupp

 

Någon – gissningsvis tjuven – hade lämnat 50 kronor och en handskriven lapp med texten:

"För bromsen. Ursäkta mig för lånet. Jag förstår integriteten i det hela."

I själva verket var det inte bromsen som var trasig utan växeln.

Neela: "Den sötaste lappen!"

Privat

Mindre viktigt, tyckte Neela, som alltså vädrade sin glädje via Facebook efter att ha fått tillbaka cykeln med en hälsning och en 50-lapp.

”Alltså.. Detta är en solskenshistoria!! Min älskade cykel har varit borta i en vecka, tänkte först att ”nån kan ju ha lånat den” men gav sen upp hoppet om att den skulle komma tillbaka och tänkte ”klart den är stulen”. Men se vem jag såg stående på min gård idag!! Och den sötaste lappen!! Blev så rörd och så TACKSAM!! Tack!!!”

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER