Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nazister samlades utanför Gekås Ullared

Boris Lennerhov kallar det hela för ”extremt osmakligt”.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Polis har kallats till platsen.Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Ett tiotal personer som ska tillhöra nazistiska Nordiska motståndsrörelsen befann sig utanför Gekås Ullared på lördagseftermiddagen.

– Det känns extremt osmakligt, säger Boris Lennerhov, Gekås vd.

Polis kallades till platsen.

Besökarna på Gekås Ullared möttes på lördagen av vad som uppges vara personer från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.

– Det är ett tiotal personer som är utanför med flaggor och delar ut flygblad, sa Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen.

– Förbipasserande är upprörda, men i nuläget har vi ingen ordningsstörning. Vi får ha lite tillsyn. Det är inget som har hänt i övrigt, sa Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

Boris Lennerhov, vd på Gekås nåddes av informationen om NMR:s närvaro på lördagsförmiddagen.

– Jag tycker att det är oförskämt. De har överhuvudtaget inga tillstånd och de står på vår mark och sprider sina budskap. Det känns extremt osmakligt, sa Lennerhov.

”Vill bara ha väck dem”

Han fortsatte:

– Vi har tillkallat polis för att avhysa dem därifrån. 

Det är inte första gången som nazister har delat ut flygblad utanför jättevaruhuset, berättade Boris Lennerhov. Vid inget tillfälle har det dock lett till rättsliga påföljder.

– Vi driver det inte vidare, och vi kommer inte att göra det den här gången heller. Vi vill bara ha väck dem. 

Senare på eftermiddagen meddelar polisen att personerna avlägsnats från platsen. En anmälan om brott mot ordningslagen har upprättats.