Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nattklubbens svar efter jättebråket vid Avenyn

Här utspelade sig jättebråket. Foto: LEIF GUSTAFSSON

Tumultartade scener utspelade sig vid nattklubben Valands entré när ett storbråk utbröt natten till söndag.

Både ordningsvakter och poliser skadades lindrigt och 15 personer omhändertogs.

– Jag vet att ordningsvakterna har nekat gäster som inte varit välkomna. Vissa tar inte det. Men jag tror inte det är en orsak, utan det är olika delar, säger Anders Marklund, vd för Valand.

Ett storbråk bröt ut vid nattklubben Valand längs Göteborgs paradgata Avenyn vid 03.30-tiden natten mellan lördag och söndag.

Läget var kaotiskt med många inblandade och som mest var tolv polispatruller på plats.

Polisen uppgav initialt att så många som hundra personer kan ha deltagit i bråket som förflyttade sig mellan flera platser. Flera personer var ”välkända” av polisen.

– Det var vid Valand och vid Klacken kring Vasgatan, vid nån spårvagnshållplats och sedan gruff på Burger King, sa Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen.

– Det växlade fram och tillbaka. Det var väldigt mycket folk, men långt ifrån alla bråkade. Det var många nyfikna också, sa Nordengard vidare.

”Stökigt kring entrén”

Efter storbråket har nattklubben suttit i flera möten, det uppger vd:n Anders Marklund.

– Det har varit stökigt på utsidan kring entrén på Valand. Det handlar mycket om att det är mycket folk på platsen vid den tidpunkten på dygnet. Jag har ingen uppfattning om att det var ett hundratal som bråkade utan det är ett mindre antal som stökat, som vanligt.

– Personalen har gjort sitt jobb och vi haft ett bra samarbete med polisen som fick ordning på det här till slut. 

Marklund känner inte till anledningen till bråket. Men han menar att bråket blivit uppblåst i efterhand.

– Jag vet att ordningsvakterna har nekat gäster som inte varit välkomna. Vissa tar inte det. Möjligen har ordväxlingar börjat. Men jag tror inte det är en orsak, utan det är olika delar.

Ingen svårt skadad

Hur mår personalen?

– Inget är allvarligt skadad. Någon ordningsvakt har fått någon blessyr. Det är inga allvarliga grejer och det känns bra.

Kommer ni vidta några åtgärder?

– Vi har ett gott samarbete med vårt bevakningsbolag och polisen. Vi för en dialog, men vi har ingen tanke på att vidta några extraordinära åtgärder som det ser ut nu, säger Anders Marklund.