Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kollegerna hedrade sin döda vän med tyst minut

Foto: / FOTO: HENRIK JANSSON
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Tyst minut på Gustaf Adolfs torg.Foto: / FOTO: HENRIK JANSSON

Polismannen Per, 43, som omkom i samband med ett efterföljande av fyra misstänkta rånare, hedrades med en nationell tyst minut. 

Vid klockan tolv på måndagen samlades uniformerad polis vid Gustav Adolfs torg för att ta farväl av sin kollega och vän. 

– Det är väldigt många som ska hedra kollegan. De som inte är på plats vid Gustaf Adolfs torg har en egen tyst minut utanför polishuset, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson I Region Väst. 

Efter att fyra misstänkta rånare slagit till mot en spelbutik i Göteborg på söndagsförmiddagen drog en intensiv polisjakt i gång. 

Flyktbilen lokaliserades längst med E20, där den hade fått punktering, och de misstänkta rånarna fortsatte att fly till fots. 

 

LÄS MER: Polisen Per dog efter rånarjakt på E20 

 

En av polismännen som var delaktiga i jakten var Per, 43. Han tog upp förföljandet efter de misstänkta rånarna över E20. 

Nationell tyst minut 

I samband med förföljandet blev han påkörd av en ung man i en Volvo, som inte lyckats få stopp på sitt fordon. 

Polismannen Per transporterades till sjukhus men hans liv gick inte att rädda och under måndagen hölls det en nationell tyst minut för att hedra honom. 

Polisens hyllningsinlägg till kollegan Per på Facebook. Foto: Privat

–  Det är en nationell tyst minut som är beslutad till klockan tolv. Vi kommer att samlas där, säger Anders Börjesson, chef för citypolisen i Göteborg. 

Inleds klockan tolv 

Foto: / FOTO: HENRIK JANSSON

Beslutet om den tysta minuten är taget från högsta ort, från rikspolischefen Dan Eliasson. 

– Det är väldigt många som ska hedra kollegan. De som inte är på plats vid Gustaf Adolfs torg har en egen tyst minut utanför polishuset. Det är ett beslut från rikspolischefen, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson I Region Väst. 

 

LÄS MER: Unge bilisten hann inte stanna – körde ihjäl polismannen

 

Den tysta minuten hölls i Göteborg klockan tolv på Gustaf Adolfs torg.