Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nathalie blev tafsad på – så reagerade hon

När Nathalie blev tafsad på fick hon nog – och startade en Facebookgrupp. Foto: Privat

En väldigt efterlängtad utekväll under påskhelgen blev inte som Nathalie Juhlin. 30, från Mariestad hade tänkt sig.

Hon blev tafsad på - och det var inte första gången. Den här gången fick hon nog och startade en Facebookgrupp.

– Jag vill göra folk mer medvetna om problemet. Både för personen som blir utsatt och för den som utsätter, att det är olagligt, säger hon.

På en nattklubb i Sundsvall under påskhelgen skulle Nathalie Juhlin, 30, ut med några vänner för att dansa. Det var första gången på ett halvår som hon var ute på nattklubb och kvällen var efterlängtad.

– Jag blev tafsad på och kände och att jag bara fick nog. Det är ju inget nytt. Det har ju varit så ända sedan högstadietiden och jag ville på något sätt kunna sprida information om att det är olagligt att hålla på så här, säger hon.

Startade Facebookgrupp

Hon valde att starta en Facebookgrupp "Stoppa tafsandet" något som både P4 Skaraborg och Skövde Nyheter uppmärksammat tidigare.

– Facebook är ju en av de största kanalerna som finns i dag, därför blev det en Facebookgrupp, säger hon och fortsätter:

– Det är inget unikt utan det är tjejers vardag. Killar blir ju också utsatta men majoriteten är ju tjejer.

Sedan hon startade gruppen för drygt en vecka sedan har Nathalie Juhlin bara fått positiv respons berättar hon.

– Jag hade förväntat mig att få skit. Det har hänt tidigare som tjej får du räkna med det om du sticker ut hakan. Men inget ännu så det är jätteroligt.

Nathalie: Jag vill ha en debatt

I Facebookgruppen vill Nathalie att andra ska berätta sina historier, hon vill också sprida kunskap och skapa debatt - problemet med tafsande har normaliserats menar hon och vad som är accepterat för flickor respektive pojkar.

– Det är så normaliserat i dag, går du ut så får du räkna med händer på rumpan och brösten och kanske en snärt på stjärten. Så jag vill ha en debatt om det. Att man reflekterar över hur vi uppfostrar våra barn och vad vi accepterar i skolan och i sportsammanhang, säger hon.

Frågorna som tas upp i Facebookgruppen är något som Nathalie har funderat länge på och brinner för. Hon har läst flera kurser i ämnet på högskolan och drömmer om att få jobba med det på heltid.

– De jobben växer ju inte på träd, säger hon.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!