Den 28 april larmades polisen till ett skogsparti i Delsjöområdet sedan en kvinna attackerats när hon var ute och gick. Foto: GOOGLE MAPSDen 28 april larmades polisen till ett skogsparti i Delsjöområdet sedan en kvinna attackerats när hon var ute och gick. Foto: GOOGLE MAPS
Den 28 april larmades polisen till ett skogsparti i Delsjöområdet sedan en kvinna attackerats när hon var ute och gick.  Foto: GOOGLE MAPS
Nu har en misstänkt man gripits, skriver Göteborgs-Posten. Foto: TOMAS LEPRINCENu har en misstänkt man gripits, skriver Göteborgs-Posten. Foto: TOMAS LEPRINCE
Nu har en misstänkt man gripits, skriver Göteborgs-Posten.  Foto: TOMAS LEPRINCE

Naken man attackerade kvinna – en person gripen

Publicerad

I slutet av april attackerades en kvinna av en maskerad naken man i Delsjöområdet i Göteborg. 

Polisen har nu gripit en man som är misstänkt för sammanlagt fyra överfall mot kvinnor, skriver Göteborgs-Posten.

– Det var tack vare vakna kolleger, som tagit egna initiativ, som vi lyckades spåra upp den här mannen, säger David Centerwall, förundersökningsledare vid polisen i nordost till GP.

Den 28 april larmades polisen till ett skogsparti i Delsjöområdet sedan en kvinna attackerats när hon var ute och gick. 

– En kvinna är ute och går och ur skogen hoppar en spritt språngande naken man, endast iklädd en svart huva över huvudet, typ rånarluva. Det är det han har på sig, berättade Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst då.  

Mannen tog tag i kvinnans lår och sprang sedan i väg.

Nu har en misstänkt gripits, skriver Göteborgs-Posten. 

Greps i fredags

Gripandet skedde i fredags. Den misstänkte som är i 30-årsåldern ska tidigare vare ostraffad och greps i en kranskommun till Göteborg, skriver tidningen.

– Vi har haft spaning i området i ett annat ärende. I samband med detta har det gjorts diverse observationer, bland annat kunde en viss bil kopplas till angrepp på kvinnor. Vi har också haft hundförare som letat på olika platser, säger David Centerwall, förundersökningsledare vid polisen i nordost till GP.

Mannen är misstänkt för tre fall av sexuellt ofredande och ett fall av försök till våldtäkt.

”En rad lösa trådar”

Vad gäller de tre andra händelserna så ska två ha ägt rum i september förra året och den tredje i förra veckan.

– Låt säga som så här, vi fick ihop en rad lösa trådar och därigenom hittade vi den här individen, säger David Centerwall, till GP.

Det är oklart hur mannen ställer sig till anklagelserna som riktats mot honom då hans advokat inte vill uttala sig, skriver GP. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER