Mystiskt mördad fembarnspappa

VETEKORNSGATAN. Bostadsadressen är ett lugnt kvarter och den mördade mannen har inte gjort stort väsen av sig. "Jag blev chockad när jag fick veta att han var död, han var en mycket tyst och försynt man", säger en granne till mannen. Överallt i kvarteret har polisen nu satt upp lappar där man efterlyser personer som kan ha sett, eller vet något om vad som hänt den mördade.

MÖLNDAL. Fembarnspappan hittades mystiskt död i sin lägenhet på Vetekornsgatan i Mölndal den 12 juni.

Det visade sig att han blivit mördad - redan i april.

När polisen nu tar upp jakten har gärningsmannen ett försprång på flera månader - utredarna vädjar därför om tips för att lösa gåtan.

- Vi behöver all hjälp vi kan få av personer som vet något om vad som kan ha hänt, säger kriminalkommissarie Anders Sandholm.

Enligt Anders Sandholm hittades kroppen av en fastighetsskötare som slog larm.

- Vi har konstaterat att mannen bragts om livet och har inlett en förundersökning om mord, säger han.

Den mördade mannen levde ensam i bostaden. När GT besöker det fridfulla området har polisen satt upp en lapp på dörren där de vädjar till vittnen och grannar att berätta vad de vet.

Men så här långt har ingen kunnat berätta om några ovanliga ljud, bråk eller annat uppseendeväckande från lägenheten under den aktuella tidsperioden.

"Allt kan vara viktigt"

- Vad som helst kan vara viktigt, därför vill vi komma i kontakt med personer som kan berätta något om mannen och hans normala rörelsemönster, säger Anders Sandholm.

En granne berättar för GT att offret mest höll sig för sig själv.

- Jag träffade honom ibland i porten, men vi pratade aldrig, säger grannen.

För honom kom det som en chock när polisen under helgen knackade på hans dörr och berättade vad som hade hänt.

"Det är otäckt"

- Jag har fortfarande inte smält det här och innan det får en lösning känns det som att det vilar en slöja över hela huset. Det var alltid tyst i lägenheten, jag hörde aldrig några bråk, och det är otäckt att inte veta vad som har hänt.

Rättsläkarna har konstaterat att offret sannolikt mördades någon gång i april, vilket ger mördaren ett stort försprång.

Mannen hade fem vuxna barn men levde ensam. Polisen har varit i kontakt med hans anhöriga, men de har inte heller kunnat bidra med några uppgifter som lett utredningen framåt.

Inga kopplingar till bråken

Hur har mannen dödats?

- Jag vill inte gå in på detta, det är en uppgift som bara vi och mördaren skall känna till, säger Anders Sandholm.

Var lägenhetsdörren låst?

- Den var stängd men om den var låst vill jag inte kommentera.

Polisen ser inga som helst kopplingar mellan mordet och de bråk och skottlossningar som under senaste månaden ägt rum just på Vetekornsgatan.

TIPSA POLISEN

Göteborgspolisen vill gärna komma i kontakt med personer som vet något om den mördade mannen. Eller som kan berätta när de sett honom senast i livet.

Ring 114 14.