Polisen arbetar med ett mystiskt dödsfall i Jönköpings kommun. Händelsen rubriceras som mord. Foto: Niklas Henrikczon
Polisen arbetar med ett mystiskt dödsfall i Jönköpings kommun. Händelsen rubriceras som mord. Foto: Niklas Henrikczon

Person hittad död – polis utreder mord

Publicerad
Uppdaterad

Polisen arbetar med ett mystiskt dödsfall i Jönköpings kommun. Händelsen rubriceras som mord.

– Vi kan inte utesluta att personen har dött till följd av någon annans verk, säger Mikael Ehne vakthavande befäl vid polisen i Region Öst.

Under söndagskvällen delgavs flera personer misstanke om brott och ärendet togs över av åklagare. 

Polisen är mycket förtegen gällande händelsen.

– Det är av förundersökningstekniska skäl som vi inte vill vara för specifika. Det råder förundersökningssekretess, sa Mikael Ehne.

Under sena eftermiddagen gav dock ett antal förhör av personer som befann sig på samma plats som den döda kroppen viss klarhet.

– Jag lämnar över ärendet till åklagare nu. Några personer ska delges misstanke om brott, säger jourhavande förundersökningsledare Daniel Wangler till GT strax före klockan 20.

Fem till förhör

Polisen utredde dödsfallet som mord redan från det att man påträffade kroppen tidigt på söndagsmorgonen.

– Vi har anträffat en avliden person och situationen är sådan att det inte går att fastställa en naturlig dödsorsak. Och vi kan inte utesluta att personen har dött till följd av någon annans verk, sa Ehne.

Polisens tekniker har arbetat på plats under söndagen. 

Död sen en tid

Och i ett tidigt skede hämtades en handfull personer in till förhör.

– Dessa befann sig i anslutning till brottsplatsen. Vi har hört dem under dagen och det finns misstankar mot några av dem.

För mord?

– Ja, men det kan också bli tal om alternativa brottsmisstankar, säger Daniel Wangler.

Personen som påträffats har inte avlidit de senaste dygnen.

– Jag kan bekräfta det. Men vi vet ännu inte hur länge sedan det var sen personen avled, säger Wangler.

Kroppen påträffades i Jönköpings kommun. Dock inte i tätorten.

 

 

LÄS OCKSÅ: Kropp hittad nedgrävd i Strömstad – polisen misstänker mord

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER