Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Mystiska” termosen var ofarlig – fallet läggs ned

Termosen visade sig vara ofarlig.Foto: Niklas Löf / Niklas Löf

Torget i Vara spärrades av och bombgruppen kallades till platsen efter fyndet av en ”mystisk” termos.

Det visade sig dock att föremålet var helt ofarligt och nu har fallet lagts ned av polisen, enligt Skaraborgs Läns Tidning.

Vid halv elvatiden i söndags förmiddag hittades en termos på torget i Vara.

Polisen kunde inte utesluta att föremålet var farligt och spärrade därför av ett stort område, på 200 gånger 200 meter, runt torget.

– Just nu har vi fryst läget. Vi kan inte till hundra procent bedöma om det är ett farligt föremål eller inte. Enligt rutin spärrar vi av området och tittar på om det finns bostäder, butiker eller restauranger inom riskområdet som behöver utrymmas. Jag vet att Coop har utrymts, sa Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Termos skapade pådrag

Till Skaraborgs Läns Tidning berättade Tomas Vänersfors, stationsbefäl vid Lidköpingspolisen:

– En person har hittat en termos med utborrad botten och det är någon gelé i termosen. Vi måste ta reda på vad det är.

Nationella bombskyddet kallades till platsen och undersökte föremålet – som visade sig vara helt ofarligt. Polisen hade dock hunnit inleda en förundersökning med brottsrubriceringen allmänfarlig ödeläggelse.

Ärendet nedlagt

Nu har också utredningen om händelsen lagts ned, rapporterar lokaltidningen Skaraborgs Läns Tidning.

– Ja, ärendet är nedlagt. Våra bombtekniker undersökte föremålet och det konstaterades ofarligt, säger Håkan Fasth vid polisen i Västra Skaraborg, till tidningen.

Enligt tidningen ska det ha figurerar uppgifter om någon form av tändanordning i botten på termosen. Polisen säger dock att uppgiften inte stämmer.