Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mutanklagade Bengt-Allan Frosts svar: En privatsak

Bengt-Allan Frosts svar efter anklagelserna.
Bengt-Allan Frost.Foto: Pressbild
Marks kommun.Foto: HANNA BRUNLÖF / GT/EXPRESSEN

Bengt-Allan Frost, vd för kommunala Mark Kraftvärme AB, arbetsbefriades i förra veckan efter anklagelser om att han ska ha utnyttjat sin position för att ”ragga” sponsorer till sin tennisspelande son.

Nu kommenterar Bengt-Allan Frost för första gången anklagelserna:

– Det rätta kommer nog fram senare.

Beskedet om att det kommunala energibolaget Mark Kraftvärme AB arbetsbefriat sin vd Bengt-Allan Frost kom efter att P4 Sjuhärad under en tid granskat bolaget.

Under fredagen gick bolaget också in med en polisanmälan om mutbrott. 

Anklagelserna mot Bengt-Allan Frost gäller, enligt styrelsen, misstankar om att han utnyttjat sin position som vd i relation till bolagets leverantörer, då han frågat leverantörerna om de kan sponsra hans tennisspelande son.

– Han har i egenskap av vd under arbetstid efterfrågat sponsring av sin son, sa styrelseordföranden Rolf Wallerdal i slutet av förra veckan.

En privatsak - utan bolagskoppling

Bolagen som Bengt-Allan Frost kontaktat ska under två års tid sponsrat sonens tenniskarriär med 160 000 kronor, enligt styrelseordföranden.

Hittills har Bengt-Allan Frost duckat alla frågor. Under måndagen får GT tag i honom och han är då fåordig.

Han nekar till anklagelserna och menar att framtiden kommer visa hur det verkligen ligger till. 

– Det här är som politikern sa, personligt, säger Bengt-Allan Frost och syftar på den reservation som en av styrelseledamöterna i Mark Kraftvärme AB gjorde i samband med beslutet att arbetsbefria vd:n.

Liberalernas Jan Karlsson menade att ”ärendet är av privat karaktär”, utan koppling till bolaget. 

– Det kommer nog fram det rätta sedan, säger Bengt-Allan Frost. 

Du menar att det är en privatsak utan koppling till bolaget?

– Ja, just det. Tyvärr kan jag inte ge fler kommentarer. 

Sponsring till tenniskarriären

SR Sjuhärad har begärt ut stora mängder dokument och mejlkorrespondens mellan Bengt-Allan Frost och leverantörer. En del av dem har radiokanalen lagt ut på sin hemsida.

I ett mejl, från den 20 februari i år, kontaktar Bengt-Allan Frost en leverantör från sin vd-mejl i bolaget och ber om stöd till sonens tenniskarriär:

”Hej XXXX!
Intresserad att höra om Ni har möjlighet att hjälpa till med sponsring till min tennisspelande grabb. Skickar över lite information om hans utveckling m.m.”

I samband med att Bengt-Allan Frost arbetsbefriades blev han också fråntagen sin jobbdator, sina nycklar till arbetsplatsen samtidigt som han stängdes ute från sitt mejlkonto.