Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Musselloppet i Lysekil - en löparsuccé

Foto: Emy Krüger

Fler deltagare än någonsin och banrekord för både damer och herrar. Årets mussellopp i Lysekil, med Arne Hegerfors som speaker, blev återigen en löparsuccé.

- Vi har varit med alla år, det är fantastiskt, säger Suzanne Kocherga som kom på tredje plats i sin klass.

Musselloppet

Är en del av Musselfesten.

Anordnades första gången 2010. I år var tredje året.

Arrangeras av klubben Stångenäs AIS.

Loppet går i centrala delen av Lysekil med start och mål på Gullmarsvallen. Det sägs vara ett av Sveriges tuffaste stadslopp.

För tredje året i rad avgjordes musselloppet i Lysekil. Runt 770 löpare sprang mellan 1 300 meter och en mil under den soliga lördagseftermiddagen. Suzanne Kocherga, Eva Böhnke och Jennie Flisberg sprang för tredje året i rad, alla i löparkjol.

- Det är fantastiskt. Det har varit sol varje år, säger de till GT.

Någon som gick några steg längre i sitt klädval var Lennart "Rosa pantern" Hansson, som sprang nästan helt näck med sitt solparasoll i högerhanden. Han gick in på 49 minuter efter att ha tagit både ett bad och spelat brännboll under loppet.

- Man måste ju ha något roligt för sig. Jag har alltid en ny outfit på mig, säger han efter loppet.

Nya rekord

Under dagen sänktes både damernas och herrarnas ban­rekord på milloppet. Vinnare blev kenyanen Timo Abraham Cheruiyot från Red 1 IF med tiden 31.11 och på damsidan Lisa Öberg från Hälle IF som sprang in på 38.27 minuter.

De som inte sprang lopp kunde avnjuta musik och musslor i Stadsparken under Mussel­festen.

- Det här var jättegott. Det här är rökt mussla på ett kex med creme fraige, säger Agneta Göthesson från Grundsund.