Foto: Emy Krüger
 Foto: Emy Krüger

Musselloppet i Lysekil - en löparsuccé

Publicerad

Fler deltagare än någonsin och banrekord för både damer och herrar. Årets mussellopp i Lysekil, med Arne Hegerfors som speaker, blev återigen en löparsuccé.

- Vi har varit med alla år, det är fantastiskt, säger Suzanne Kocherga som kom på tredje plats i sin klass.

För tredje året i rad avgjordes musselloppet i Lysekil. Runt 770 löpare sprang mellan 1 300 meter och en mil under den soliga lördagseftermiddagen. Suzanne Kocherga, Eva Böhnke och Jennie Flisberg sprang för tredje året i rad, alla i löparkjol.

- Det är fantastiskt. Det har varit sol varje år, säger de till GT.

Någon som gick några steg längre i sitt klädval var Lennart "Rosa pantern" Hansson, som sprang nästan helt näck med sitt solparasoll i högerhanden. Han gick in på 49 minuter efter att ha tagit både ett bad och spelat brännboll under loppet.

- Man måste ju ha något roligt för sig. Jag har alltid en ny outfit på mig, säger han efter loppet.

Nya rekord

Under dagen sänktes både damernas och herrarnas ban­rekord på milloppet. Vinnare blev kenyanen Timo Abraham Cheruiyot från Red 1 IF med tiden 31.11 och på damsidan Lisa Öberg från Hälle IF som sprang in på 38.27 minuter.

De som inte sprang lopp kunde avnjuta musik och musslor i Stadsparken under Mussel­festen.

- Det här var jättegott. Det här är rökt mussla på ett kex med creme fraige, säger Agneta Göthesson från Grundsund.

Emy Krüger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER