Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MP:s nya förslag efter linbanan – fler broar

Foto: THOMAS HARRYSSON / VÄSTTRAFIK

Planerna för den omdiskuterade linbanan över Göta älv i Göteborg har pausats. 

Miljöpartiet kommer med anledning av det lägga en motion på tisdagens kommunfullmäktige där de vill se en satsning på broar i stället. 

– Efter linbaneutredningen är det dags för politiskt ledarskap. Bygg broar som underlättar människors vardag, säger Karin Pleijel, kommunalråd i opposition för Miljöpartiet och vice ordförande i trafiknämnden i ett pressmeddelande. 

Planen för en linbana över Göta älv ser ut att gå i stöpet – det efter flera års arbete där budgeten pendlat från det ursprungliga 1,1 miljarder till fyra för att sedan justeras mot en mellannivå på två miljarder kronor.

Därför väljer nu Miljöpartiet i Göteborg att lägga en motion om en satsning på broar över älven i stället. 

– Efter linbaneutredningen är det dags för politiskt ledarskap. Bygg broar som underlättar människors vardag. Vi politiker har ett ansvar för att människor kan resa snabbt och effektivt inom staden med cykel och kollektivtrafik och att vi samtidigt minskar miljö- och klimatpåverkan från våra resor, säger Karin Pleijel, kommunalråd i opposition för Miljöpartiet och vice ordförande i trafiknämnden i ett pressmeddelande.

Karin Pleijel, kommunalråd i opposition för Miljöpartiet och vice ordförande i trafiknämnden.Foto: CATHARINA FYRBERG / PRESSBILD

”Det är slöseri” 

Enligt Miljöpartiet skulle det underlätta med exempelvis kollektivtrafiken i Brunnsparken. MP skriver i pressmeddelande att det reser 30 000 personer varje dag till Lindholmen och att det är en siffra som ökar i takt med att området växer.

”Närmast på var sin sida älven ligger stadsdelarna Lundby, Majorna-Linné och Centrum som tillsammans har 175 000 invånare utan någon fast älvförbindelse”, skriver MP.

- Det är slöseri med människors tid. De ska inte tvingas åka stora omvägar runt i staden för att ta sig en kort sträcka över älven. Det är omodernt och opraktiskt. Tiden är nu mogen för fler broar över älven. Det är hög tid för rimliga, hållbara och bättre resvägar, säger Karin Pleijel i pressmeddelandet.