Spikmatta stoppade bil efter polisjakt

Publicerad

Två män är frihetsberövade efter en biljakt på E6 på lördagsnatten.

Polisen tvingades använda spikmatta för att stoppa bilen.

– Föraren i bilen ville inte stanna på polismans tecken, säger Victor Prästbacka, biträdande vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Det hela började i Göteborg där en bil vägrade stanna på polisens tecken och slutade söderut på E6 i höjd med Sandsjöbacka vid den Halländska gränsen efter en polisjakt.

– Förföljande heter det rent juridiskt, säger Victor Prästbacka, biträdande vakthavande befäl vid polisen i region Väst och fortsätter:

– Bilen stoppades med hjälp av spikmatta och platsen är säkrad.

E6 stängdes av

Det var mycket poliser på platsen efter jakten och bilen stod dumt till - E6 var därför avstängd under tiden som arbetet pågår.

– Vi får städa upp på platsen, säger Victor Prästbacka.

Två män fanns i bilen, båda är frihetsberövade.

– De är medtagna för kroppsbesiktning.

Föraren misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika, grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik. Passageraren misstänks också han för brott.

– Där är det en misstanke om narkotikabrott, att han är påverkad av narkotika, säger Victor Prästbacka.

Bilen kommer bärgas från platsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER