Motörheads frontman Lemmy är sjuk och bandet ställer in samtliga spelningar i sommar. Foto: Ludvig Thunman
Motörheads frontman Lemmy är sjuk och bandet ställer in samtliga spelningar i sommar.  Foto: Ludvig Thunman

Motörhead ställer in spelning på Metaltown

Publicerad

GÖTEBORG. Hårdrocksfestivalen Metaltown förlorar sitt stora dragplåster – legendariska Motörhead.

Frontmannen Lemmy är sjuk och bandet ställer in samtliga spelningar i sommar.

– Vi är fruktansvärt ledsna, men det är läkarnas order, säger Motörheads svenska trummis Mikkey Dee.

Motörhead är ute på festivalturné i Europa och har nyligen tvingats ställa in tre spelningar. Sångaren och frontmannen Lemmy Kilmister har inte mått bra.

På fredagseftermiddagen kan GT avslöja att Motörhead ställer in de åtta spelningar som är kvar av sommarturnén, däribland konserten på Metaltown i Göteborg den 4 juli.

– Det går åt rätt håll med Lemmy, men läkarna i Berlin rekommenderar att han vilar ett par veckor till. Vi kan inte ställa in spelning efter spelning, det blir för kostsamt. Därför tvingas vi nu ställa in hela turnén tyvärr, säger Motörheads svenska trummis Mikkey Dee.

Felaktiga uppgifter i media

I fler medier har det skrivits att Lemmy gått igenom en hjärtoperation men det dementerar Mikkey Dee.

– Det stämmer inte. Det kommer att komma ett officiellt uttalande om hans hälsotillstånd inom kort.

Göteborgssonen Mikkey Dee hade sett fram emot torsdagens spelning på hemmaplan.

– Så jävla typiskt. Men vad gör man? Hälsan måste ju gå först.

Har du någon hälsning till era fans?

– Vi är fruktansvärt ledsna. Men vi ställer inte in för lite snuva, vi har övervägt detta ordentligt. Tyvärr går saker inte alltid som man har tänkt sig. Jag hoppas att våra fans har förståelse, säger Mikkey Dee.

Vad händer nu?

– Våra bussar, lastbilar och truckar rullar hemåt i eftermiddag. Vi kommer att fokusera på den kommande plattan och vår stora Europaturné i höst, säger Mikkey Dee.


Extra Sverigespelningar i höst
Göteborgstrummisen lovar att de svenska fansen kommer få möjligheten att se bandet live i höst.

– Jag vet att det blir gig i Sverige. Nu får vi tillsammans med vårt bokningsbolag titta på om vi kan kompensera Metaltown med extra Sverigespelningar under höstturnén.

Nu får du oönskad ledighet, vad ska du göra?

– Jag får rulla tummarna. Kanske åker jag ut och fiskar lite mer än vanligt.

Henrik Jansson
henrik.jansson@gt.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER