Man död efter krock med mc

Publicerad

En motorcykel kolliderade med en bil i Jönköping under måndagskvällen.

Motorcyklisten fördes till sjukhus, men avled av sina skador.

Anhöriga är underättade, uppger polisen.

Larmet inkom till räddningstjänsten vid 18.36 på måndagskvällen.

– Det är en personbil och en motorcykel som har kört ihop, sa Gustav Hultegård, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.

Motorcyklisten, en man i 30-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans. Hans liv gick inte att rädda.

 Totalt var tre personer inblandade i olyckan.

Mc-förare dog

– Det verkar ha varit en bil och en motorcykel som kört ihop, och en parkerad bil som blivit påkörd vid händelsen, sa Hultegård vidare.

Vägen var inte avstängd, men inledningsvis kunde en del köer förekomma.

– Det är många som har sett olyckan och vi är fortfarande kvar på platsen med utryckningsfordon, sa Gustav Hultegård efter att olyckan hade skett.

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död efter olyckan. Detta för att "utröna omständigheter kring olyckan".

– Huruvida det blir vållande till annans död är svårt att säga. Men en del stor i det här är att vi ska kunna vidta tvångsåtgärder som att kunna ta bilen i beslag för att undersöka den och så vidare, säger Jan Fryksén, vakthavande befäl vid polisen.

Brottsutredning startad

Den person som körde bilen har hörts, uppger polisen.

– Initialt är han nog hörd. Vi kommer nog fortsätta med fler förhör och försöka få fram vittnesuppgifter, säger Jan Fryksén vidare.

Ingen person är frihetsberövad i ärendet.

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER