Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Möter sina plågoandar i rätten

Möter sina plågoandar. Jenny och Linda överfölls brutalt på nyårsafton. Jenny våldtogs och Linda slogs blodig. Jenny har berättat i GT att hon kände en fruktansvärd dödsångest. Fyra unga män har nu åtalats för grov våldtäkt, grov misshandel och rån. Den 28 november börjar rättegången.
Foto: GUSTAVSSON LEIF

GÖTEBORG. Jenny och Linda trodde inte att de skulle överleva våldtäkten och den brutala misshandeln.

De fyra misstänkta våldtäktsmännen använde batong och en flaska när de krossade Jennys ögonhåla.

Nu åtalas männen för grov våldtäkt, grov misshandel och rån.

Upprörd bror. Jennys halvbror Niklas, 16, kräver ett stopp på våldtäktsvågen.
Foto: ABRAHAMSSON OLOF

Nyårsaftonens helvete förföljer flickorna än i dag. De två vännerna var på väg mellan två fester uppe i Biskopsgården när de mötte de fyra pojkarna mellan 16 och 18 år. Det som skulle blivit en glad kväll förbyttes i ett blodbad. De fyra pojkarna som är av afrikanskt ursprung började tala med flickorna vid spårvagnshållplatsen Friskväderstorget. Sedan gjorde de sällskap längs Sjumilastigen eftersom pojkarna sa att de skulle åt samma håll.

Slog dem med batong

 Efter en kort stund skilde pojkarna flickorna åt och slog ner dem med batong och en flaska. Jenny råkade värst ut. Först såg hon hur Linda fördes bort av två av killarna. När hon försökte hjälpa Linda fick hon ett slag som gjorde henne medvetslös för en kort stund. När hon vaknade höll en av killarna på att slita av henne byxorna. Han våldtog henne flera gånger efter att först ha fortsatt den råa misshandeln. Jenny har i en tidigare GT-intervju berättat att hon upplevde en fruktansvärd dödsångest

Ögat krossades

 - Jag trodde att de slagit ihjäl Linda och att nu var det min tur. Hon misshandlades både med en fjäderbatong och en flaska. Okbenet under hennes öga krossades. Linda lämnades med blodet strömmande ner för ansiktet och sprang därifrån för att hämta hjälp. De andra killarna höll Jennys armar medan våldtäkten pågick. - Jag spelade medvetslös för att jag trodde att jag skulle ha större chans att överleva, berättade Jenny. Pojkarna stal flickornas väskor och mobiltelefoner innan de försvann från platsen.

Ringde på stulen telefon

 Det var genom en mobiltelefon som man lyckades få tag i en av gärningsmännen. Han bor i Finland och hade ringt på en av de stulna telefonerna. Den man som genomförde våldtäkten nekar till dådet. Detta trots att man funnit DNA från honom på Jenny. - Jag onanerade, är hans förklaring. Den andra tre har berättat hur allt gick till. - Jag känner ett fruktansvärt hat mot de här sjuka människorna, säger Jenny.

"Vill se dem i ansiktet"

 - Jag är oerhört nervös inför den kommande rättegången men jag vill absolut se de här människorna i ansiktet. Vice chefsåklagaren Lena Medelius har valt att åtala alla fyra pojkarna för grov våldtäkt, grov misshandel och rån, alternativt medhjälp till grov våldtäkt för tre av dem. Rättegången mot de fyra männen startar den 28 november.