Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mordmisstänkt 16-åring begärs häktad igen

Foto: Mikael Good / Mikael Good

Den 16-åring som är misstänkt för mord på den hemlöse EU-migranten Gica, 48,  i Huskvarna släpptes ur häktet.

Men nu begärs han omhäktad av Göta hovrätt, uppger Jönköpings-Posten. 

16-åringen släpptes ur häktet tidigare i veckan. Detta på grund av sin låga ålder och pojken skulle i stället omhändertas enligt lagen om vård av unga. Ett beslut som togs av tingsrätten i Jönköping.

Detta beslut överklagades av åklagaren och nu har alltså hovrätten gjort en annan bedömning. Man anser att det finns risk att han kan försvåra utredningen. Dessutom har det inte gått att ordna ett annat skyddat boende för honom, enligt JP.

Högre misstankegraden

Både tingsrätten och hovrätten anser att 16-åringen på sannolika skäl, den högre misstankegraden, är misstänkt för mord.

Det var den 8 augusti som EU-migranten Gheorge "Gica" Hortolomei-Lupu hittades död i Smedbyparken i Huskvarna där han brukade sova. Snart visade det sig att han hade blivit mördad. 

Fyra ungdomar är misstänkta för inblandning. Förutom 16-åringen som nu omhäktats är ytterligare en person misstänkt för mord. 

16-åringen häktades fredag eftermiddag i sin frånvaro. Hovrätten skriver i ett pressmeddelande att en häktningsförhandling kommer att hållas när 16-åringen gripits.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!