Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mordmisstänkt begärd
häktad i Jönköping

28-årige mannen kommer att begäras häktad i dag.Foto: Instagram
Foto: Anders Ylander
Foto: Anders Ylander

Den 28-årige man som misstänks ha dödat en 20-årig kvinna i måndags begärdes häktad under förmiddagen av åklagaren Anders Brokelind.

Brottsrubriceringen är mord.

Den misstänkte har suttit anhållen som på sannolika skäl misstänkt sedan mordkvällen.

Under torsdagsförmiddagen skickade Anders Brokelind in häktningsframställan till Jönköpings tingsrätt. 28-åringen begärdes häktad misstänkt för mord. Det finns ingen alternativ rubricering.

Har det kommit fram något nytt i utredningen?

– Nej, han ska höras i dag.

Anders Brokelind förutsätter att häktningsförhandling hålls under fredagen.

Det var under måndagseftermiddagen som polisen anlände till en lägenhet i Jönköping efter att grannar larmat om att man hört bråk från bostaden.

Kriminellt förflutet

När man bröt upp dörren fann man den då svårt skadade 20-åriga kvinnan och den 28-årige mannen. Trots upplivningsförsök gick hennes liv inte att rädda.

Efter en tids förhandling med den misstänkte 28-åringen, som flytt och barrikaderat sig på en annan våning i samma hus, kunde han gripas.

Mannen har ett långt kriminellt förflutet och har även haft ett drogmissbruk. För nio år sedan dömdes han och en jämnårig kamrat av hovrätten för vållande till annans död på en man i Örebro.