Mordet i Lövgärdet – detta har hänt

Foto: HENRIK JANSSON
Polisens tekniker genomför en brottsplatsundersökning.
Foto: HENRIK JANSSON
Foto: Henrik Jansson

En man sköts till döds i Lövgärdet utanför Göteborg torsdagen den 11 maj.

Tre misstänkta gärningsmän söks efter mordet på lärarvikarien i 25-årsåldern – skolbarn blev vittnen till händelsen.

Detta har hänt i fallet.

• Larmet

Vid niotiden på torsdagsmorgonen den 11 maj 2017 kom larmet om en skottlossning i Lövgärdets centrum utanför Göteborg. Två maskerade personer ska ha jagat en tredje person enligt vittnesuppgifter från platsen. Under språngmarschen avlossades flera skott. De två maskerade personerna försvann från platsen i en blå bil, antagligen en Renault. En tredje person ska ha kört bilen.

• Dödsfallet

Väl på platsen hittade polisen en avliden man i en bil. Enligt polisen konstaterade man att personen hade skjutits till döds. Ett vittne uppgav att han hörde cirka sex, sju skott avlossas på platsen. Samma vittne berättade att han sprang fram till offret och tog dennes puls, men pulsen var redan borta.

• Gärningsmännen

Polisen söker efter de tre personer som sågs i anslutning till platsen. Enligt polisen beskrivs personerna som mörk- eller svartklädda. Någon ska ha haft en svart jacka, en annan en mörk huvtröja. De ska ha varit maskerade med något som liknande rånarluvor.

Polisen spärrade av brottsplatsen.
Foto: HENRIK JANSSON

• Offret
GT fick tidigt uppgifter om att den avlidne mannen var i 25-årsåldern och att han jobbade på Lövgärdsskolan som ligger i närheten av brottsplatsen. Skolan bekräftade senare att mannen var anställd på skolan. Mannen var anställd som lärarvikarie.

•Jakten
Polispatruller, handpatruller och en helikopter kallades in i jakten på de misstänkta gärningsmännen. Under kvällen samma dag som mordet skedde var polisjakten fortsatt intensiv, även om helikoptern då inte längre sökte aktivt efter förövarna.

•Vapnet

Enligt uppgifter till tidningen Aftonbladet ska en privatperson ha hittat ett misstänkt vapen på en lekplats i närheten av brottsplatsen. Polisen har dock inte bekräftat den uppgiften.


Senaste nytt från Västsverige i GT:s mobilapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android