Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mördaren ville gå på sina offers begravning

Den livstidsdömde dubbla dubbelmördaren Zoran Radovanovic tillsammans med sin advokat Leif Silbersky under förhandlingen i Jönköpings tingsrätt.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Dubba dubbelmördaren Zoran Radovanovic sitter av sitt livstidsstraff på Kumlaanstalten.Foto: ANNA HÅLLAMS

Zoran Radovanovic, 55, tog livet av ett äldre par i deras sommarstuga – sedan bad han anhöriga till dem att få komma på begravningen.

– Vi kommer inte ta någon plats utan bara närvara blygsamt, säger Zoran Radovanovic i ett samtal som nu spelas upp i ”TV3 dokumentär”.

Men den till synes skötsamma familjefadern ställde in sin medverkan i sista stund.

Bara några timmar senare begick han sitt andra dubbelmord.

I mars 2015 hittades ett äldre par döda i sin nedbrunna sommarstuga i Hökensås. Två månader senare larmades polis och räddningstjänst till en annan villabrand – den gången i Norrahammar.

Även där påträffades en man och en kvinna döda.

På adressen i Norrahammar gjordes tekniska fynd, bland annat i form av tändvätska som fick polisens misstankar att riktas mot företagaren Zoran Radovanovic.

”TV3 dokumentär” har gjort ett program om det dubbla dubbelmordet och i det berättar Johan Frisk, chef över polisens rotel för grova brott i Jönköping, om Radovanovic:

– Han har inget tidigare brottsligt förflutet, utan han är ostraffad och har utåt verkat leva ett ganska vanligt liv, med fotbollsträningar och föreningsliv. Han är social utåtriktad och är erkänt väldigt trevlig.

 

LÄS MER: Zoran Radovanovic mördade för att hålla lyxfasaden uppe

 

Dyra kläder och exklusiva bilar

Zoran Radovanovic var de båda parens kapitalförvaltare och utåt sett levde han ett fint liv med dyra kläder och exklusiva bilar. Men verkligheten var en helt annan.

Under utredningens gång förstod polisen att han var fast i ett pyramidspel och gick på knäna ekonomiskt.

Och motivet till morden var just ekonomiskt, kom polisen fram till i sin utredning.

”Han är social utåtriktad och är erkänt väldigt trevlig”, säger kriminalkomissarie Johan Frisk i ”TV3 dokumentär”Foto: TV3 dokumentär

Ville gå på sina offers begravning

I en inspelning som visas i ”TV3 dokumentär” hörs Zoran Radovanovic be anhöriga till paret som han mördade i Hökensås om han fick komma på begravningen.

Det var innan han själv blev misstänkt.

– Jag vill hälsa till er alla och undrar om det är okej att vår familj deltar på själva begravningen, vi kommer inte ta någon plats utan bara närvara blygsamt, säger Radovanovic i inspelningen, som spelas upp i ”TV3 dokumentär”.

 

LÄS MER: Personalens larm om hoten i Kumlabunkern 

 

Radovanovic gick dock aldrig på begravningen. Enligt polisens undersökning ringde han och ställde in sin medverkan samma dag som den skulle äga rum.

Därefter åkte han till en bensinmack och köpte fyra flaskor tändvätska innan han svängde in på en sportbutik och köpte ett basebollträ i aliminum.

Zoran Radovanovic köpte fyra flaskor tändvätska på morddagen.Foto: Polisen

Misshandlade och mördade paret

Samma kväll utförde han sitt andra dubbelmord, med hjälp av de nyss inköpta verktygen och vätskorna.

Zoran Radovanovic erkände mordet på paret i Norrahammar redan i tidiga förhör med polisen, men har konsekvent hävdat sin oskuld för mordet i Hökensås.

– Jag är skyldig till det, säger Zoran Radovanovic om dubbelmordet i Norrahammar i ”TV3 dokumentär”.

Radovanovic erkände dubbelmordet i Norrahammar i förhör med polis.Foto: TV3 dokumentär

LÄS MER: Zoran Radovanovic döms till livstid för fyra mord 

Under 2016 bedömde både tingsrätten och hovrätten att han gjort sig skyldig till fyra mord och två grova mordbränder. För det dömdes han till livstids fängelse.

Zoran Radovanvic dömdes också för 36 grova bedrägerier och skulle förutom livstidsstraffet även betala skadestånd om drygt elva miljoner kronor. Även detta brott erkände han.

 

TV3 dokumentär sänds på torsdagar klockan 21 på TV3 och Viafree