Zoran Radovanovic dömdes i januari för två dubbelmord. Foto: Alex LjungdahlZoran Radovanovic dömdes i januari för två dubbelmord. Foto: Alex Ljungdahl
Zoran Radovanovic dömdes i januari för två dubbelmord.  Foto: Alex Ljungdahl
Zoran Radovanovic dömdes i januari för två dubbelmord. Foto: Anna HållamsZoran Radovanovic dömdes i januari för två dubbelmord. Foto: Anna Hållams
Zoran Radovanovic dömdes i januari för två dubbelmord.  Foto: Anna Hållams

Mördade mannens dyra whiskey stulen

Publicerad

Nyligen dömdes Zoran Radovanovic, 52, för dubbelmordet i Norrahammar.

Nu fortsätter eländet för det mördade parets anhöriga. Mannens dyrbara whiskysamling har blivit stulen, rapporterar Jkpg Live. En hittelön är utlyst.

– Samlingen har ett stort affektionsvärde, säger den mördade mannens son till sajten.

Zoran Radovanovic dömdes till livstids fängelse för fyra fall av mord och två grova mordbränder i januari. Han har erkänt dubbelmordet i Norrahammar, men nekar till det i Hökensås.

Paret i Norrahammar mördades i maj förra året. Gärningsmannen misshandlade först paret med ett basebollträ och brände sedan ner deras sommarstuga.

Den mördade mannen samlade på dyr whisky. Spriten togs efter dådet om hand om hand av de anhöriga – men nu har nästan hela rasket blivit stulet. Kvar finns bara ett fåtal flaskor.

– Pappa samlade dom under många år. Nu är dom borta, säger sonen till Jkpg Live.

Det rör sig om runt 100 flaskor till ett totalt värde på ungefär 200 000 kronor. Tjuvar bröt sig in i källarförrådet där samlingen förvarades under natten mot onsdagen.

Priset på flaskorna ligger på mellan 1 500 och 2 800 kronor i handeln, skriver Jkpg Live.

Grep berusad man

Sonen är beredd att betala hittlön för att få tillbaka whiskyn.

– Det handlar inte om flaskornas värde. Det handlar om de minnen jag har med pappa. Samlingen har ett stort affektionsvärde, säger han till sajten.

Samma dag som stölden grep polisen i Jönköping en berusad man i staden, enligt Jkpg Live. Denne drack ur en flaska som misstänks komma från den dyrbara samlingen.

Mannen hade köpt flaskan på gatan.

Joakim Magnå
Joakim Magnå

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER