Inventarier till ett komplett bårhus säljs på Blocket.Inventarier till ett komplett bårhus säljs på Blocket.
Inventarier till ett komplett bårhus säljs på Blocket.
Oseriösa bud undanbedes.Oseriösa bud undanbedes.
Oseriösa bud undanbedes.
Bårhuset har använts för filminspelningar.Bårhuset har använts för filminspelningar.
Bårhuset har använts för filminspelningar.

Morbida annonsen på Blocket: Säljer bårhus

Publicerad

GÖTEBORG. Önskar du att ditt hem såg mer ut som något i När lammen tystnar eller CSI?

Nu kan du köpa dig ett äkta bårhus på Blocket.

– Det är unika grejer, säger annonsören Gilles Balabaud.

Säljes omgående: inventarier från ett äkta obduktionsrum. Blocket-annonsen är av det morbidare slaget.

Eller vad sägs om en rostfri obduktionsbänk? En dissekeringsbänk med tre försänkningar och tillhörande galler? Och skärbrädor i vit plast för likdelarna?

Det kan låta som ett skämt men är blodigt allvar.

– Jag är scenograf sedan 15 år och designar mina egna dekorer. Den här obduktionssalen har varit med i Irene Huss-filmerna, säger annonsören Gilles Balabaud.

Från Mölndals sjukhus

Prylarna från en äkta obduktionssal.

– Obduktionssalen låg i Mölndals sjukhus, vi hade hyrt salen för inspelningen när de plötsligt sa att den skulle rivas. Så vi fick plocka med oss allt, och satte upp en kuliss på mitt lager. Den var sedan med i hela filmserien, säger han.

Efter filmproduktionen sparade Gilles Balabauds företag prylarna, men nu kan dekorens filmkarriär vara över.

– Det här är så unika prylar att vi hade förhoppningen om att någon produktion skulle vilja använda dem igen, men nu verkar det inte så, säger Gilles Balabaud.

Har intressenter

Bårhusinteriören förvaras nu i dekorfirmans förråd på Hisingen i väntan på köpare.

– Jag har fått några intressenter, de flesta är intresserade av några få prylar. Det är ingen som har trott att det varit ett skämt. Tror man det får man tro det, men jag är inte rolig på det sättet, säger Gilles Balabaud.

Nils Wadström
Nils Wadström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER