Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flera olyckslarm i snön: ”Det är väldigt halt”

En mopedbil åkte av vägen och hamnade på taket i en bäckravin.
Foto: DAVID SKARLAND / DAVID SKARLAND

Räddningstjänsten har larmats om flera olyckor till följd av halka och snö. 

– Det är väldigt halt på de mindre vägarna och vi har haft ett par avåkningar, säger Bo Sandström, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

En mopedbil åkte av vägen och hamnade på taket i en bäckravin, och SOS uppger att det ska vara snöigt och halt där två bilar krockade på E6 i Tanum strax innan 16-tiden.

Larmet om olyckan kom in klockan 10.40 på söndagen. 

En mopedbil med två personer i hade då kört av vägen i trakten av Ulricehamn.

– Den körde ner i en bäckravin och hamnade på taket. Det verkar dock som att personerna i bilen klarade sig utan allvarligare skador. Jag har ingen uppgift om att ambulans har tagit med någon till sjukhus, säger Bo Sandström, inre befäl vid räddningstjänsten.

Flera olyckor, troligtvis halkrelaterade, har inträffat i området under söndagen.

– Det är väldigt halt på de mindre vägarna och vi har haft ett par avåkningar, säger Bo Sandström, som uppmanar trafikanterna i området att iaktta försiktighet.

– Håll avstånd och anpassa körstilen utifrån väglaget, och just nu är det alltså väldigt halt på många ställen, säger han.

Fler olyckor i Väst

Vid 14.23 kom larm om en trafikolycka med två inblandade personbilar på riksväg 40 i riktning mot Borås från Ulricehamn.

– En bil som gått in i mitträcket och fått ett kast och knuffat till en bil som kom i sidan där, det är inga peronskador rapporterade men det har vart lite hinder på vägen i samband med detta, säger Bo Sandström. 

Vid 14.50-tiden var räddningstjänsten endast kvar som skydd i trafiken, men man behövde inte vidta några direkta åtgärder i samband med olyckan.

Vid 15.51 blev en personbil påkörd av en annan på E6 i Tanum, enligt SOS Alarm ska det vara snöigt och halt på platsen.

– Räddningstjänst är på plats nu och även ambulans är framme på plats.

Enligt Bohusläningen ska ingen ha behövt föras till sjukhus.