Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Monsterburgaren – ett köttberg som... mättar

GT:s Sten Jutéus betyg på monsterburgaren: "Smakmässigt är det blandade karameller. För mycket kött i förhållande till resten."
Foto: Lennart Rehnman

Dalarnas snabbmatsbomb - tunnbrödsrullen "Bamse" på 1,2 kilo har fått en utmanare.

Monsterburgaren Big Kahuna är hög som ett fyravåningshus - ett köttberg för den vrålhungrige.

Sedan Expressens utsände i Hedemora testat tunnbrödsrullen "Bamse" (vikt 1,2 kilo) hörde en läsare av sig och tipsade om nåt i hästväg hos ett gatukök på Heden i Göteborg.

Och maken till burgaren Big Kahuna har vi aldrig skådat, än mindre smakat. Den är stor som ett torn med fyra våningar. Varje våning är en tillplattad köttbit à 150 gram. Som utfyllnad mellan våningarna fungerar ost- och baconskivor. Summa 28 stycken.


Av Pernilla Larssons får GT:s Sten Jutéusen en burgare som inte går av för hackor. Pinnen i mitten är nödvändigt ont för att förhindra att bygget kapsejsar.
Foto: Foto: Lennart Rehnman

Poppis som nattmat

Enligt Pernilla Larsson efterfrågas burgaren i första hand av kunder på jakt efter nattamat.

Genom att studera sina kunders ätbeteenden har hon förstått hur värstingen ska tacklas.

- Ett lager i taget är det vanligaste.

- Rekordet är fyra och tjugotre.

Hon avslöjar inte om det är veckor och dagar som avses. Eller dagar och timmar. För ingen kan väl sluka den på fyra minuter och 23 sekunder?

Smakmässigt är det blandade karameller. För mycket kött i förhållande till resten, tycker jag. Men testa själv, om du är sugen på nåt...eh, annorlunda.

Värstingen

Namn: Big Kahuna.

Pris: 169 kr.

Säljs av: Lasse på Heden, Göteborg.

Ingredienser: Fyra köttskivir (à 150 gram), 16 skivor bacon, 12 skivor ost, bröd, sallad, lök, lite tomat och en skvätt dressing.

Kalorier: Tusentals.

Förebild: En burgare det talas om i filmen "Pulp fiction", enligt Michael Werner, 35, ägare till Lasse på Heden.